Modřín 1.5 metru za rok
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 9.142 (?), 12.4.2024 19:31
18.8. Sám čtete, že ne všichni nadšeně hýkají nad vaším záměrem zasadit si STROM. Ano, máte pravdu, neznám místní podmínky, stejně jako vy neznáte mně, takže kydy o mindrácích bych prosím dál nerad četl. Vyjádřil jsem svůj názor, je mi ale srdečně jedno co si tam zasadíte a čím budete mučit případné sousedy, jsou-li nějací. Internetová diskuse už prostě je taková, ne vždy dostanete odpověď na dotaz a ne vždy je ta odpověď "správná", tak jak si ji představujete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.168 (?), 12.4.2024 21:29
Ale na fotce mi ten modřín nepřipadá nijak hubený nebo vyčouhlý. Akorát má dlouhý ten nový přírustek terminálu. Jenže když ho pokrátíte, bude se vám dělit do více vrcholků. To byste pak musel pohlídat, nechat jen jeden a ostatní odstranit.
Být můj, tak ho asi nechám být a počkám, co udělá. Podporu bych zatím nechala s ohledem na vítr, protože poloha je dost otevřená. V lese rostou mladě stromky většinou v mlází a tam jsou před vyvrácením větrem chráněné. Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1943) - 168.103 (?), 13.4.2024 9:45
njn, chtělo to asi hned zpočátku pro představu nějakou fotku, aby bylo vidět, jak to u vás vypadá a celá diskuze mohla probíhat jinak. pokud máte pocit, pane Tome, že třeba můj příspěvek má smysl, pak by bylo dobré uvážit, v jaké zemině modřín roste, jestli není často zamokřená v důsledku vedle vybudované železnice a jestli je vůbec vhodné v blízkosti tratě pěstovat strom, který má v dospělosti až 40 metrů výšky. Ale to samozřejmě musíte posoudit vy sám. Já osobně bych volil nějaký ovocný strom. Ale chápu, že chcete zahradu nějak intenzivněji oddělit od té tratě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|