Cital som pojednanie o ucinkoch Gingka kdesi v USA, vysledok bol, ze nezistili ziaden rozdiel medzi skupinou ktora brala Gingko a placebo. Vyrobcovia doplnkov si uzivaju na ukor naivnych, ktorych zlomi reklama a polopravdy/lzi (homeopatika detto).
I já se hásím k těm, na které má zatím občasné užívání tabl.z této zázračné rostliny pozitivní účinek-není mi totiž příjemně, když si nejsem sekundu po provedení důležitého úkonu jistý, že jsem tento vykonal. Příkladem je zamčení domu či vozidla, vypnutí chodu různých spotřebičů bez dozoru nebezpečných... Vliv bych přirovnal k omytí obličeje chladnou vodou poránu, nebo vypití kalíšku dobré pálenky- s tím podstatným rozdílem, že pak smím ihned za volant. SPCH
rád bych se zeptal jestli nevíte kdy je vhodné zasadit Jinan ven na zahradu a na jakou světovou stranu. Nějak se mu v květináči za oknem už nedaří. Pár jich už i uschlo:-(.
Dobrý den, my ji mame zasazenou na zahardě, normalne v zemi, na zimu ji prikrejeme chvojim a prezije to. Za jeden rok nam vyrostla asi metr, zaleváme ji a hnojime kristalonem.
Metr? A pak že jinan roste pomalu :-) Mám jinánek za 80kč koupený v Průhonické dendrologické zahradě a kupodivu vypadá, že i v tom květníku se mu daří. Za letošek už narostl 40cm. Bohužel ale bude moct na finální stanoviště nejdříve za dva roky, až se postaví barák, tak snad se mi ho do té doby nepodaří umořit, byla by ho škoda.