Co se děje s nidiformis?

host - 248.15 (?) 
10.9.2016 23:26

Dneska jsem ty stránky prošla, ale nic konkrétního tam stejně nebylo  :-((    Ten Little Gem není zas nijak vzácný, ale mrzelo mne to dost, protože jsem ho vypiplala z cca 6 cm sazeničky, líbily se mi jeho světle zelené konečky při rašení.                    Lída           

host - 248.15 (?), 10.9.2016 23:29

ps -ještě je docela zvláštní, že ty "ježatinky" rostou podle fotky spíš směrem vzhůru, není to pokračování růstu větviček...        Lída

host - 248.15 (?), 11.9.2016 0:07

Podle netu (Vzděláváním blíže jihočeské krajině, str.225-6) by to mohlo být napadení ploskohřbetkou :

Příznaky: Housenice škodí žírem na starších jehlicích, ve vytvořeném smotku se svlékají, hromadí trus. K poškození dochází při přemnožení, smrkové letorosty tvoří štětinaté výrůstky. Ochrana: Koncem června provést ošetření insekticidem na mladé housenice.  

Lída

host - 95.92 (?), 11.9.2016 8:57

Tak vidím že jste také noční ptáče. :-) Chjo. ta housenice nevypadá moc sympaticky... teď nevím co můžu/nemůžu na podzim? Mám ty výhonky zkrátit/ostříhat? Dnes ji prohlédnu zblízka, tak uvidím zda vůbec uvidím... Mimochodem také jsem sadil pinus mugo Winter sonne, velikost asi 10-15cm, ale má krásné žluté jehličí - to se prostě nevidí... Objednal jsem si ji poštou, což nedělám běžně, mám v blízkosti šikovné zahradnictví, ale tuto odrúdu neměli nikde v okolí... Takže jen k té Vaši ztrátě.. Přeji hodně zdaru.

Andy

host - 248.15 (?), 11.9.2016 11:59

Nevím, třeba to bude jiná potvora, ale v každém případě to něco bude. Je fakt, že na fotce na některých větvičkách (většinou těch se štětinkami) chybí jehličí z horní strany, takže něco to způsobit muselo. Zatím bych nic nestříhala (příští rok uvidíte), ale asi bych to stříkla něčím proti "savým žravým", až to způsobuje cokoliv.          

ps - teď tam mám ze smrčků Hermann Naue, zatím ale ještě červené šištičky neměl, je ještě malý  ;-))            Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky13:14
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz