co poroste pod velkou borovicí?
|
|
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 176.18 (?) 6.2.2009 18:14
Tak tyhle názory, že stromy, co nemají ovoce, do zahr. osady nepatří, mám móóc ráda. Stejný názor měl v r.1983 OV ČZS. Až pak zjistili, že jejich příkaz na likvidaci jehl.stromů je v rozporu s vyhláškou MK ČSR i směrnicí ČZS. Navíc v dnešní době se poněkud mění způsob využívání zahrádek, nad funkcí užitkovou začíná převažovat využití zahrádky jako oázy klidu v dnešní době plné stresu, navázání bližšího kontaktu s přírodou a pobyt na zdravém vzduchu v pěkném prostředí. A víte, jak ta borovice v létě krásně voní? A kolik kyslíku takový mohutný strom dodá do ovzduší? Ono je jednoduché vzít pilu... Vidím to teď tady ve městě - staré vzrostlé stromy se likvidují, místo nich se nasadí malé krátkověké dřeviny a zeleň se pomalu, ale jistě ztrácí mezi betonem. Ještěže má člověk tu zahrádku...
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 233.160 (?), 6.2.2009 18:30
To je velmi podnětná odpověď do této diskuze... Pokud jsem správně pochopila, na fotce je borovice paní Lídy a ne prvního tazatele(lky). A ten se ptal, co většího by rostlo pod borovicí a ne zda má žádat o povolení kácení :)) A rovněž nebylo zmíněno, že jeho borovice je v zahrádkářské kolonii a nemá možnost vysazené rostliny zalévat. Možná by to opravdu chtělo víc podrobností. Je pravda, že z borovice padá jehličí a nepřináší nic k jídlu, ale to už asi taky zjistil... Třeba je jen krásná, jako ta na fotce. Hezký víkend všem.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 139.182 (?), 9.2.2009 8:22
oko za oko, zub za zub, proč se netešíte ze zeleně jen tak pro potěchu?
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 139.182 (?), 9.2.2009 9:05
my máme taky krásnou borovice (od souseda), máme pod ní zahradní houpačku a vedle záhon s bohyškami a mezi ně vysazené tulipány. Zalévám jednou týdne - jde o chalupu a vše je v pořádku. Nebojte se experimentovat.
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 81.121 (?), 9.6.2009 15:13
Já pod borovici vejmutovku letos vysadila jalovce (1 vyšší a 1 poléhavý), rododendrony, kapradě, hortenzii a hosty - ty po obvodu koruny a ještě dosadím nějaké trávy.. tak snad to všechno poroste.. dosypala jsem tam menší vrstvu zahradní zeminy, přidala rašelinu, kde bylo třeba a zamulčovala kůrou. Už teď to vypadá moc hezky, se zalíváním samozřejmě počítám, ale stojí mi to zato, bylo to předtím strašně pusté, větší keře okolo jsem dát nemohla, není tam tolik místa.. Andrea
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
![](/obrazky/bod.gif) |
|
host - 176.18 (?), 10.6.2009 0:08
Nevím, jestli Vám tam půjdou ty jalovce, ty chtějí sluníčko. Já zkoušela "Hibernicu" pod břízou a nešla ani tam, musela jsem ji po dvou letech přesadit na sluníčko. Ale poléhavý "Wiltonii" tam zatím roste bez problémů...
Lída
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
|
![](/obrazky/bod.gif) |
|
![zahrada.cz](/obrazky/bannery/zahrada_wp_603.png) |
|