Cedr himalájský (Cedrus deodara Golden Horizon) - zima

fikovnik - (11) - 1.30 (?)
17.4.2012 23:02

Není cedr jako cedr

Libanonský (libanii) - ten je nejodolnější a mohu jen doporučit

Atlaský(atlantica) a himalajský  (deodara) jsou o poznání choulostivější a bojují zimu co zimu minimálně s rezavým jehličím. Daří se jim jen v nejteplejších oblastech se zastíněním.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 102.197 (?), 18.2.2012 15:48

Tak jsem letos poprvé "nakoukl" pod zábal vloni zasazených rostlin. V uplynulých týdnech zde bylo i -18st.C (to je nejnižší teplota naměřená několika min/max teploměry).

Většina rostlin na zahradě vypadá (zatím) velkem OK. Asi nejhůře vypadají drobné rhododendrony (listy zhnědly a opadaly), levandule a cedr.

Pokud by "zašel" ten cedr (Cedrus deodara Golden Horizon), tak by mě to obzvláště mrzelo. Zatím stromek vypadá tak, že jehličí zežloutlo (je zelenožluté) a většina, zejména z konců větviček opadalo. Vlastní větvičky ale suše zatím nevypadají. Budu doufat, že cedr na jaře obrazí.

Ale co s ním nyní? Stačí zábal z bílé netkané textilie? Obávám se aby na jaře nedokonalo zkázu slunce.

edyss - (2) - 4.146 (?), 19.2.2012 15:22

Na obr. Cedr himálajský odrůda Karl Fuchs zasazen před 6 lety jako 30cm stromek kousek od Olomouce. Dnes už má výšku přes 5 m. V podstatě ho jen zaštipuji, aby mi jeho větve nevlezly do ještě nedodělané pergoly. No a vzhledem k tomu, že je to krásný cedr, koupil jsem si minulý rok tu samou odrůdu ještě jednou.

fikovnik - (11) - 1.30 (?), 17.4.2012 23:02

Není cedr jako cedr

Libanonský (libanii) - ten je nejodolnější a mohu jen doporučit

Atlaský(atlantica) a himalajský  (deodara) jsou o poznání choulostivější a bojují zimu co zimu minimálně s rezavým jehličím. Daří se jim jen v nejteplejších oblastech se zastíněním.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz