Výchovný rez - pomoc začiatočníkom
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.125 (?) 4.3.2019 19:45
Mateou: No, to Ste teda popustili uzdu svojej intuícii príliš... Osekali Ste to oveľa viac ako bolo treba. Mali Ste sa riadiť zásadou "dvakrát měř, jednou řež". Porovnajte si schému zelenou na foto 1 (stromček po Vašom reze) a na foto 2 (to čo som vám radil ja, schéma je ešte bez následného potrebného odklonenia konárov). Vidíte, že Ste odrezali aj konáre ktoré bolo treba ponechať a tie čo zostali ste skrátili príliš. Strom to prežije, ale bude Vám silne rašiť na mnohých miestach novými výhonkami, tie nepotrebné bude treba vylamovať ešte za zelena. Tiež viaceré rezy na kmeni by mali byť precíznejšie - nie sú spravené na konárový krúžok. IH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mateou - (4) - 234.47 (?), 5.3.2019 5:24
ja som nad tym vcera tak maturoval a premyslal som, ze ked necham dlhsie tie konare v najvyssom rade tak nebude mi sediet ten uhol cca 45stupnov oproti stredniku. a tie konare v nizsom rade boli v priemere tensie ako tie vo vyssom rade tak som ich dal prec.. som si vedomy ze teraz bude bujne rast ale ako vravite, prezije to.. ale vylamovat uz v lete? bude sa musiet aj letny presvetlovaci rez robit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mateou - (4) - 89.182 (?), 5.3.2019 6:52
Dobre, pockam si na leto a uvidime. snazil som sa rezat na vnutorne ocko, aby som dosiahol DSR a nasledne rozkonarenie na jestvujucich konaroch. hadam sa to podari a uz nebudem stromcek orezavat tak rapidne ako teraz.
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.50 (?), 5.4.2019 14:51
Dobrý den,
jak byste mi doporučil ostříhat jabloň - Rajka na podnoži M26?
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.50 (?), 5.4.2019 14:55
Dále pak prosím o radu, jak ostříhat jabloně Lunu a Red Topaz? Obě na podnoži M26, stáří stejné... Děkuji mooc. Jsem zahradnice - začátečnice. M.C.
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.50 (?), 5.4.2019 14:57
Viz foto v příloze. Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.50 (?), 5.4.2019 15:00
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.50 (?), 7.4.2019 9:35
Dobrý den, děkuji mockrát za rady, jak ostříhat Lunu a Red Topaz. Mohu ještě poprosit o radu na Rajku? Děkuji mooc. M.C.
|
|
|
|
|
|
|
|