Úvahy před řezem i po něm

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 94.12 (?) 
11.2.2009 7:23

To je asi správný postup - popužil jste něco podobného principu Zahnova řezu na omezeně aktivní čípek. Současně jste vhodně zvolil k přeroubování odrůdu rostoucí bujněji než původní strom, což mělo blahodárný vliv na oživení a zmlazení stromu. Opačný postup (James Grieve na stárnoucí Goldstar) by asi tak úspěšný nebyl.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 4.3.2009 9:16

Jak tady tak u kafe pročítám"vlákna" a zapuzuju myšlenky na mozoly co mě dozajista čekají, pointa-když dělá soused musíš ty taky-mi evokuje vzpomínku na naše stařičké sousedy.Když jsme se před 30lety přistěhovali do naší staré řadovky s malými ale útulnými zahrádkami, nemohla jsem se dočkat jara.Jen to šlo strčila jsem tehdy svoji dvouletou dceru do kočáru a hurá na zahrádku.Po pár dnech jsem si všimla, že ve stejnou dobu tam je naše stará sousedka a každou chvíli zvoní zvoneček a ozve se"Babičko, já tě vidím!"V tu chvíli byla dcera vzhůru a já naštvaná. Zavolala jsem na sousedku abych se dozvěděla co se děje."To víte mladá pani, dokud tu nikdo nebydlel, tak našemu děkovi nevadilo jak to tady vypadá ale jen vás viděl... A on sám nemůže na nohy".Ptala jsem se co ten zvoneček.Tak paní přestala kopat motykou..A tu se ozval zvoneček a "Babičko, víš že máš ještě řezat tu blůmu a ty jabloně!"Zvedla jsem oči na ten obroský strom a tři totálně přehoustlé čtvrtkmeny .Nápad a dohoda byly hned.Od té doby dvakrát týdně jezdila naše nová babička u nás na dvorku se svojí vytouženou adoptovanou vnučkou, zpívala ji krásný babičkovský písničky,já zatím vedle sříhala a okopávala, z nevrlého "dědka" se stal docela schopný dědeček a zvoneček přestal zvonit... Snad se na mě za tu prózu nebudete zlobit.Radka

Radouš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (257) - 130.20 (?), 4.3.2009 12:29

Próza je moc hezká, možná jen chybí současné obsazení rolí. Nebo trocha poezie od..., mého oblíbeného.

To jsme byli ještě malí,/když maminky zpívávaly/spi děťátko, houpy hou./Dnes už zpíváme jim sami/za to, že tak rády s námi/sedí večer nad knihou.

A já už bych mohl zkusit nůžkami vycvakat ven souseda. Ale dvakrát měř a jednou řež, v tomto období je třeba se krotit. Kdysi jsem převzal zahrádku v kolonii, "ze které dohromady nikdy nic nebylo". Přestal jsem s tvrdým řezem a začal sklízet krásné Red Deliciusy. Ale to už je také 30 let a stejně krásné zůstaly jen ty verše. A z těch drobátek malých, kterým jsem je četl, už jsou pořádný holomci.

Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 4.3.2009 14:02

Tak já už jsem si nůžkama zacvakala, trošku jsem si střihla do James Grievu.Soused byl zrovna na zahradě, zřejmě jenom na čumendě ale byl tam bez manželky, tak nevím jestli se doma zmíní... Do práce se mu očividně nechtělo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz