Sezóna 2018 a zimní odrůdy
|
|
|
|
|
|
|
|
Janst - Stříbrný Zahrádkář (192) - 7.80 (?), 19.10.2018 20:58
Práve že ta chuť mi vyhovuje, má taky hodne šťávy. Ani Rubín nebyl tak dobrý ani Denár a Ontário už vubec ne. Idared domácí mám na mysli ne ten z Tesca. Je to dost mekké jabko na zakousnutí a vubec nehnije.
Jak vy konzumujete jabka, hrušky,loupete je, já jo, kdysi jsme jedli se šupou ale ted je šoupeme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.103 (?), 19.10.2018 21:18
starý dobrý Jonathan se letos nádherně vybarvil. Walter
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 19.10.2018 21:37
Práve že ta chuť mi vyhovuje, má taky hodne šťávy.... Je to dost mekké jabko na zakousnutí...
Jste si, pane Janst, jistý, že pěstujete Idared? Já mu m.j. vyčítám, že je tvrdý a má málo šťávy.
|
|
|
|
|
|
|
Janst - Stříbrný Zahrádkář (192) - 227.153 (?), 19.10.2018 22:19
Kupoval som Idared, červený je z vetší části, nekteré co byli ve stínu ostali zelené, nekterý rok mel málo šťávy ale tvrdý moc nebyl, ted jsem ho zaléval vodou.Že by to nebyl Idared, doufám že jo. Loni nebylo nic byl mráz, hodne vyrostl a ješte loni v červenci jsem zakrátil všechny výhonky nad 30cm o 10-15cm ,.ted taky i když mel hodne plodu tak vyrostl 40-50cm ale už jsem ho v lete nezakracoval a nevím jestli na jar budu, stromek bude mít asi 15let.
Má takovou vyrovnanú chuť, ani tak, ani tak, jen je dobrý. Zelené jsou taky dobré ale odležené ješte lepší-sladší, už ted se dají jíst, už asi tri týdny deláme taky štrúdlu z poškozených jablek a pouštejí dost vody ale surové jsou dobré taky, zatým nejlepší jablko co jsme meli na zahrade.Rubín nic moc, Denár taky, Ontárie též, jedine James Griwe se snímu mohl porovnávat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 199.250 (?), 19.10.2018 23:38
Moc se mne nezdá, že by se jednalo o Idared. Ten by se ještě neměl být dobře poživatelný. Kdyby bylo foto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|