Postřik ovocných stromů

prochazkarade - (1) - 160.198 (?) 
26.2.2008 19:08, zobrazeno: 69720x

Prosím kdo mi poradí z jarním postřikem jabloní hrušně meruňky a švestky proti škůdcům nejvíc jsem měl problémy s pilatkou obecnou.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 190.92 (?), 22.3.2008 11:28

Pokud bude někdy pročítat tuto otázku odborník, tak ať přihodí pár užitečných rad.

host - 221.138 (?), 22.3.2008 13:09

Dobrý den, tak já se přidám. V současné době dělám jarní postřik proti přezimujícím škůdcům přípravkem na bázi olejů. V mém případě je to Oleoekol. Je zdůrazním, že je to proti škůdcům, které se v okamžiku postřiku nacházejí na stromě, jelikož je přípravek obalí a oni se vlastně udusí. Tento postřik provádím v době víceméně rašení listů, což se trošku liší u peckovin a jádrovin. Proti pilatkám, které zlobí na slivoních, používám např. Zolone, ale to v letošním roce končí. Místo něj je uváděn přípravek Calypso. Je důležité si pohlídat dobu postřiku. Řídím se opadem okvětních lístků, kdy jich na samotném stromě zůstává už jen tak trošku, protože v této fázi pilatky kladou vajíčka na holičky. Zatím mě stačil jen jeden postřik a úroda vždy výborná. Proti obaleči již nestříkám, protože mě v kvasu nevadí. Snad jsem trošku pomohl. Pěkný den přeje Stanislaw:-)

host - 92.147 (?), 15.3.2009 18:16

Promiňte, že se zapojuji. Nejsem velký zahradník, ale jablka mám vždy pěkné. Jarní postřik dělám po vzoru svého děda a otce vždy rozředěným, dobře uhašeným vápnem. Do roztoku přidávám i trošku kuprikolu, takže je to desinfekční postřik a postřik proti plísním v jednom a navíc ty stromky mají pak bílou barvu a nedochází k praskání kmínků následkem přílišného oslunění z jedné strany. A současně pod stromky hodím malou hrst granulátu NPK. Takže vlastně vše v jednom.

host - 92.147 (?), 15.3.2009 18:24

A proti všem možným broučkům včetně mšic, používám postřik z kopřiv, které naseču a vylouhuji v sudu co mám pod okapem. Nechám je tam asi týden. Když je to víc, nic se neděje, A když je skutečně těch mšic moc, tak koupím paklík tabáku Taras bulba, povařím ho asi v 5 litrech vody a po vychladnutí provedu postřik. Můžu namíchat s tím výluhem z kopřiv a zase malinko cuprikolu, nebo vápenné vody a jablka jsou jak víno.Nemají chybu. Požívám to i na meruňky a také to funguje bezvadně. Ekologicky a bez chemie. Rád si vymeňím zkušenosti.

host - 180.2 (?), 15.3.2009 20:15

No, přeci jen napíšu sůj názor. Není to ani ekologicky a ani bez chemie. Už je to řadu let, kdy skutečný fyto odborník nám jako zahradnickým technikům vyprávěl, jak dělali test na tabákový výluh a jak byli vyděšeni, když zjistili, že tento výluh byl 4000x toxičtější, než tehdy vyráběný Pirimor. Před nějakým časem jsem to již zde uváděl. Tabák se užíval jen na vykuřování skleníků a to ještě při pěstování květin. Stanislaw

host - 128.44 (?), 15.3.2009 20:23

Nemáte pravdu, vyráběl se a prodával tabákový výtažek.

host - 180.2 (?), 15.3.2009 21:23

Jistě, ale odborně vyrobený a ne uvařený v hrnci na plotně. V tom je ten zásadní rozdíl. Stanislaw

host - 7.227 (?), 13.5.2009 0:29

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jaké množství kopřiv a do jak velkého množství vody dáváte? Už jsme o postřiku z kopřiv slyšeli a rádi bychom jej vyzkoušeli. Děkuji. Blanka

host - 4.26 (?), 23.4.2009 12:14

Zdravím, letos jsem nejak neuchytla postrik, stromy jiz kvetou. Chtela bych vyzkouset vas vapenny postrik, ale mam strach, abych listy a kvety nespalila. Muzete mi poradit jakou koncentraci? Dekuji a preji vsem krasny den.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz