Vážený pane, nevím sice jak vysoko se nachází Vaše pozemky, ale já jsem zhruba 40 km od Jihlavy, směrem na Prahu zhruba ve 450 m - ale chráněná poloha mezi domy a vězte, že jen málo odrůd co jsem zkoušel vykazovalo větší problémy, pokud neuvažujete o odrůdách, které sem naprosto nepatří. Většinou pěstuji rezistenty a toleranty ve tvaru volnějších štíhlých vřeten podnože JTE-E, M9,M26, hrušně podnože K-MA, třešně podnože G-5, slivoně St. Julien a zkouším Krymsk 1a2. Pokud poskytnete vhodnou agrotechniku, dostatek vody atd. většinou není problém a to ani v létech, kdy se jinde mnoho neurodí (podnož M9 udrží i špatně opylené plody)...Upozorňuji však na poněkud vyšší pracnost a chce to i nějaké zkušenosti , ale za to je bohatá a krásná odměna -a to vše na dosah ruky s minimem postřiků . Stromy přinesou první plody většinou 2-3 rok. Odrůd jabloní mám okolo 50 spíše nových. Bez problémů např. Rubinola, Bohemie, Gold Bohemie, Vanda, Denár, Sir Prize, Blaník, Rozela, Lipno, Svatava, Orion, Otava, Luna, Melodie, Zuzana, Goldstar, Meteor, Angold, Topaz a Red Topaz, Heliodor, Selena, Prima, Hana, Julie, Mio,Mivibe, Miodar,Ametyst, Rosana,Rajka, Nabela,Lotos, Florina a další při dodržení alespoň základní agrotechniky dle odrůdy. Co Vám bude chutnat, je třeba většinou vyzkoušet... J. A.