Jabloně, hrušně atd. a stromový balzám

host - 220.132 (?) 
18.3.2014 15:22

Ten od Hlubny už jsem taky párkrát viděl, a váhal, jestli ho koupit, protože já používám od firmy FIMA Brno Sadařský balzám®, a jsem spokojen. Taky je to šedá pasta, výborně se to natírá, po zaschnutí je to pevné, pružné, a výborně drží. Jednou jsem koupil jakýsi bílý, skoro béžový blivajz, ten nešel skoro ani natřít po pár dnech stejně opadal. Je od firmy Futurchem s.r.o., Stromový balzám Natural. Vzpomněl jsem si kde od toho mám obal, takže jako odstrašující příklad vám ho zde posílám. Já mám krabičku celou bílou s potiskem, ale jinak vše souhlasí, taky je to "natural".

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 45.252 (?), 6.7.2014 20:25

Vážení, vychvalujete tady ZMETEK z Hlubny Brno, který X lidem zničil mladé stromky. Je tu o tom vlákno v broskvoních. Obsahuje určitou látku která vniká velmi hluboko do pletiv stromku a ucpe i potřebné okolní vyživující mízní svazky. U mě potvrzeno na třech vysazených stomcích-totální zakrnění růstu a nebo uhýn, než jsem na to přišel čím to je. Šedy "balzám" stromový JED.

host - 4.115 (?), 7.8.2014 0:20

Po přečtení návodu se vyhýbám tomu, abych stromovým balsámem zatíral čerstvě ustřižené letorosty, na to používám štěpařský vosk (např. Jenten). Ale na zatření a následné hojení větších ran je bezkonkurenční. Jen to chce přečíst si ten návod.

Mimochodem, když vysazuji nové stromky, nikdy je nestříhám tak, že nechám na větvi jen jedno očko. Vždy si určím, které očko má růst dál a zastřihnu o očko výš. Opravný řez dělám později v létě nebo až zjara příštího roku.

host - 239.15 (?), 7.8.2014 14:32

Ja uz druhy rok pouzivam Dendrosan balzam. Dobre sa roztiera aj pri nizsich teplotach, velmi pekne voni. Nejaky tyzden-dva po natreti (pokial je teplo) este nie je celkom zaschnuty, ale ani vtedy nesteka. Potom stvrdne. Ja som s nim velmi spokojny, cena je primerana, zlozenie sa mi zda vcelku ekologicky prijatelne. Nekupujem ho v zahradnictve, ale objednavam priamo od vyrobcu, kde stoji o tretinu menej. Kedze ho kupujem vo vacsom mnozstve aj pre susedov, tak sa mi to aj pri postovnoim 3,50 eur vyplati.

host - 70.76 (?), 9.4.2021 1:28

hmm složení: lanolin, Metylester repkového oleje, živice... takže když to natřeš olejem s hlínou asi to má stejný efekt :/

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika