Hodnocení odrůd jablek
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 77.39 (?) 30.9.2007 22:56
Gloster jsem pěstoval 20 let a sklízel jsem je co nejpozději, tedy koncem října. Vzhled krásný, chuť trochu prázdnější (z horší polohy). Strupovitostí trpí mimořádně.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.4 (?), 4.10.2007 11:07
Ještě bych měl jeden dotaz ohledně odrůdy Gloster... a to sklovitost (průhlednost) dužiny, hlavně kolem jádřince, co ji může způsobovat? I s chutí se mi nezdá být něco v pořádku. Jsem z toho celkem smutný, jelikož jsem měl letos konečně první pořádnou úrodu (asi 10 letý strom - zákrsek) a sklidil jsem včera cca 50 kg krásných velkých jablek, ani jeden strup (nestříkám) a téměř všechny jsou sklovité. Bydlím na Ostravsku 250 m.n.m a tento problém se objevil v menší míře i loni. Poradí mi prosím někdo?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.4 (?), 4.10.2007 13:28
Děkuji za odpověď, hmmm... tak porucha vodního režimu... tak hold nebudou na dlouhé uskladnění, navíc jadřince mají některé plesnivé už teď. Je fakt, že obdělávaná půda pod stromem je (kruh pod korunou, který jednou ročně na podzim zaryju s travním mulčem během roku vrstveným) a zalévám jen v když je velká úroda a sucho - čož letos bylo - tak jsem několikrát vydatně zalil vodou ze studny. Ach jo... když se člověk nestará, tak je to mizerné a když se stará, tak si moc nepomůže...
|
|
|
|
|
|
|
host - 79.90 (?), 2.10.2007 18:55
Vynikající chuťově i vzhledově je podzimní odrůda Desert.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|