Mám na zahradě v Čermné dvě staré Salysburky (10m) a jsem s nimi moc spokojen. Výborná chuť a vynikající kompoty, pokud je zkompotujete do druhého dne od natrhání. Skoro každým rokem je velká úroda.
Výbornou chuťov myslíte dúfam aj ako stolové ovocie nie len kompoty, kompoty bývajú dobre aj zo slabších hrušiek. Tiež si prosím info o nadm. výške alebo priblížnej oblasti. Údajne sa podľa pomológii tejto odrode už v chladných 30. rokoch 20 st. darilo aj v 600 m. n. m. tak aby dobre chutila. Ja som až v 700 na Liptove ale čiernú pôdu. No mám ju dobudúcna záujem až z Čiech kúpiť. No najpr sa mi na záhrade musí uvolniť priestor po starom humne. Takže ma každá dobrá skúsenosť a odporúčanie poteší, uistí. O staré odrody hľavne hrušiek sa veľmy zaujímam.
Habitus stromu, list, i plod podávají jednoznačný důkaz že o tuto kultovní odrůdu se nejedná. Je to jinačí neméně slavná odrůda a sice proslulá Hardyho máslovka, nejoblíbenější to odrůda sadaře Vlady..
Vlastnosti by však odpovedali skôr hruške Salisbury. Plody dozrievajú približne v polovici septembra/září, nedajú sa dlho skladovať. Strom je to veľmi starý, hrušky sú však výborné.