pálení z hrušek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.72 (?), 12.10.2009 15:16
Kolik by asi ten mošt měl mít cukru aby z toho něco bylo?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.72 (?), 13.10.2009 8:15
díky za rady. Zkusím to a uvidíme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 73.141 (?), 21.11.2009 12:09
Zkusil jsem kvasit hrušky smíchané se švestkama (poměr 4:1) a výsledek byl skvělý. Kvasil jsem při teplotě cca 18C. Kvašení jsem přerušil při cukernatosti 5st - měl jsem obavu z zoctovatění. Asi třetina švestek zůstala v celku, ale i tak je vypálená hruškovice cítit jak hruškou, tak švestkou.
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 1.4.2010 22:22
Pokud Vám destilát z této směsi chutná, tak je vše v pořádku. Přeci jen bych se přimlouval za čisté odrůdy. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 184.28 (?), 2.4.2010 10:45
Trochu to odbočilo od původního tématu, že jo? Ale jinak dosti zajímavých postřehů.
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 9.4.2010 16:20
To se někdy stává, že se od hrušek dostaneme ke směsi meruněk a třešní. Zajímalo by mě, zda-li byste uměl odhadnout, třeba velmi přibližně, teplotu kvašení a také dobu kvašení. Domnívám se totiž, že vůně destilátů s těmito jevy úzce souvisí. Děkuji. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|