pálení z hrušek
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 49.189 (?), 7.9.2009 17:39
Zajímavý názor, ale je fakt, že "řepa/ nemá žádnou arómu. A někde jsem četl, že williamsky se dávají do kvasu těsně po zniličkovatění. Z tvrdých wiliamsek nic dobrého nevypálíte.
|
|
|
|
|
|
|
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář (108) - 6.192 (?), 8.9.2009 19:07
Pozor Williamsky nie sú hrušky ktorých znamením dozretosti je stav "na hniličko". Je to identifikačný znak predovšetkým niektorých starýchodrôd ako napr Krvavky alebo samotných Hniličiek. NIeje to znak Williamsovej. Je pravda, že zo zelených Wiliamsiek vypálite podradný destilát. Rada: Ochutnajte williamsku pri sklizňovej zrelosti (zelenú-repovitej chuti) a ptm uležanú napr. v debničkách, keď dosiahne konzumnú zrelosť - zažltnuté a šťavnaté plody korenistej chuti. Williamsky nehniličkujú ale môžu hniť. Ideálny stav do suda - sýtožltá farba bez pliesne a hniloby, stopku(kostonku) oddelíte od plodu bez použitia veľkej sily, a jednoducho sa da rozpučiť v dlani.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan-o - (20) - 83.178 (?), 9.9.2009 12:50
Z tvrdých ani nahnilých kvalitní hruškovici neuděláte. Hrušky nemají tolik kyselin co jablka a proto se zdají být sladší. Mám na zahradě jabloň Borovinku, začíná zrát kolem poloviny srpna a mošt z ní dosahuje až 18 % cukernatosti. Honza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 220.205 (?), 10.9.2009 12:31
Rozhodně Vám nedoporučuji vysiřovat prostor nad kvasem, oxid siřičitý je velice jedovatý nejen pro kvasinky, ale i pro našince. Samozřejmě, že křísotvorné kvasinky byste rovněž zničil, ale co bude s kvasem? Doporučuji přidat 400 ml 20% kyseliny sírové na 200 litru kvasu a tolik cukru, aby ho na tento objem máče bylo alespoň 3%. Tímto způsobem vliv "křísu" velmi omezíte. slosar-petr@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
martinko - (1) - 18.58 (?), 2.10.2009 13:16
muze mi nekdo poradit jestli muzu hrusky tzv hnilicky kvasit i ty ktere uz v sobe maji tu nahnedlou hnilicku nebo tu cast mam oddelit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.72 (?), 12.10.2009 14:38
Pálíte někdo ze zimních hrušek. Mám tři stromy úplně obsypané a na každém je jiná odrůda, ale všechny hrušky zatím tvrdé jako kámen a trpké.
Kdy se sklízí zimní odrůdy a dá se z nich něco vypálit?
|
|
|
|
|
|
|
|