pálení z hrušek
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.122 (?), 18.10.2008 17:28, zobrazeno: 209267x
Chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s pálením z hrušek.Kolik se dá vypálit ze 150 l, jak dlouho se má nechat kvas kvasit a jestli se má proslazovat nebo přidávat voda... Děkuji za odpoveď
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jaroslav Gregorec - Stříbrný Zahrádkář (108) - 102.191 (?), 18.10.2008 22:16
Zdravim. Využijem prítomnosť témy páleničiarstva.
Moje vedomosti o príprave kvasu som dostal od mojich predchodcov, nedostal som sa k žiadnej lieteratúre. Rád by som sa opýtal väčších odborníkov na nejaké "choroby " kvasu pri kvasení, ktoré plynú z jeho zakladania, miesta uloženia, čiže nejaké neduhy, ktoré môžu postihnúť kvas, čím ho môžu znehodnotiť.
Ide o to napríklad. Chystám sa do pálenici začiatkom novembra s Williamsovými a dnes som nachvilu pootvoril kryt suda a na povrchu koláča som zbadal čistobielu, pravdepodobne plieseň. Budem to museť sledovať, nechcem aby sa mi kvas obrátil a plieseň ostala dnu, nakoľko neviem či je neškodná alebo áno.
|
|
|
|
|
|
|
Honza_P - (33) - 132.26 (?), 19.10.2008 18:24
Ten bílý povlak je křís. Na kvasu z hrušek je to běžná věc. Je tvořený na slabých alkoholických tekutinách, například na méně alkoholických vínech, některými kvasinkami, například Hansenula, Torulopsis, které jsou aerobní a množí se jen za přístupu vzduchu. (viz. encyklopedie)
|
|
|
|
|
|
|
host - 218.142 (?), 21.10.2008 17:18
je to neškodné?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 228.58 (?), 21.10.2008 21:10
Zdravím.kvas z hrušek považuji za nejcitlivější vůbec k plísním, octovatění.Proto kvasnou nádobu naplním naráz, znemožním přístupu vzduchu, kvašení probíhá přes ventilek s hadičkou do sklenice s vodou.samozřejmost je zdravé ovoce, ulomím i stopky. Po skončení "bublání" jedu pálit.Bečku otvírám až v pálenici, nikdy ne dříve!!!kvas je vždy čistý, voní a vypadá jak kompot.Takže žádný koláč, žádná plíseň. d.zboril
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 112.73 (?), 14.8.2012 11:29
majáí se hrušky když se davaji do bečky drtit nebo jen rozkrajet co je lepší dekuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|