pálení z hrušek



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?)
24.9.2017 8:51

zadne chemicke sracky nepouzivam tak se pripravuje kvas ve stredni morave

Váš postup je správný, ale nemůžete si dělat patent na celou střední Moravu. I tam se najdou pěstitelé, co používají enzymy, živné soli, kulturní kvasinky, úpravu pH, kteří kvasem míchají. Světe div se - i oni mohou mít výborný destilát.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 33.3 (?), 24.9.2017 15:12

I na vysočine umi palit hrusky   cukr v malem mnozstvi jen prospeje pan Milos rozumi kvasu hruskovice jak my na stredni morave preji dobre vypaleni 

      
host - 33.3 (?), 24.9.2017 8:23

 Ja pripravuji kvas z hrusek takto nastrouhane hrusky dam do 50l barelu pridam 2l vody a 0.5 kg cukru promicham    a necham kvasit kvas musi byt asi 20cm od horniho okraje barelu pri kvaseni vystoupi kvas az k okraji hrusky kvasi velmi rychle po 3 tydnech odeberu vzorek do palenice tam reknou za jak dlouho palit     hrusky se musi hlidat jinak z octovati a muzeteto vylitdo kanalu hrusky vetsinou kvaseni trva 4tydny podle pocasi           zbytkovy cukr ma mit pod 2 procenta pri kvaseni zadne michani   jinak se prerusi kvaseni    jak je napovrchu kolac je to znameni ze kvas je hotovy      zadne chemicke sracky nepouzivam tak se pripravuje kvas ve stredni morave

         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 24.9.2017 8:51

zadne chemicke sracky nepouzivam tak se pripravuje kvas ve stredni morave

Váš postup je správný, ale nemůžete si dělat patent na celou střední Moravu. I tam se najdou pěstitelé, co používají enzymy, živné soli, kulturní kvasinky, úpravu pH, kteří kvasem míchají. Světe div se - i oni mohou mít výborný destilát.

         
Palo-Myjava - (18) - 174.205 (?), 29.10.2018 8:39

Nechci Vás nejak urazit, ale tvrdiť že míchaní preruší kvasení je teda dobrá blbost. Práve naopak - miešanie podporí kvasenie, pretože do spodnej časti kvasu, kde kvasenie prebieha zamiešate aj nadrtené husté ovocie z vrchnej časti (tzv. koláča).

Ďalšia hlúposť ktorú tvrdíte je, že ak je na povrchu koláč je to znamení, že kvas je hotový. Kvas je hotový akonáhle ovocie podrtíte do nádoby :). Ak myslíte hotový akože dokvasený, tak to je hlúposť, pretože tzv. koláč sa na kvase vytvorí práve vtedy keď kvas kvasí, nie keď je dokvasené. Vznikajúci CO2 v kvase totižto nadnáša husté časti kvasu na povrch a tým vznikne ten koláč. Premiešavať kvas si môžu dovoliť hlavne tí, čo kvasia v uzatvorených nádobách pod kvasnou zátkou a týmto zvýšia výťažnosť z kvasu, pretože im zkvapalnie a prekvasí väčšia časť kvasu ako tým, ktorým sa hneď na začiatku vytvorí hrubý 20-30cm koláč z pevných častí kvasu, ktoré nikdy neprekvasia, pretože sa kvasinky k nim nedostanú aby si pochutili na cukre obsiahnutom v tejto časti kvasu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika