Hrušeň Bohemica



Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.136 (?)
17.11.2015 20:05

Osobně musím hrušeň Bohemica sklízet jako "kamennou", aby mi vydržela do konce ledna. K udržení v kondici cca do března je potřeba mít klimatizovaný sklad s řízenou atmosférou. Důležité je zejména odvětrání etylénu. Jev opačný si můžete snadno vyzkoušet. Vezmete 3 banány a cca 9 hrušek, dáte do papírové přepravky a to celé vsunete do polyetylénového sáčku (třeba toho v němž byly banány v přepravce na banány). Do 3 dnů jsou i původně kamenné Bohemiky v konzumní zralosti a 6tý den už nepoužitelně hniličkovaté.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 26.4.2014 2:04

Všechny jádroviny jsou cizosprašné... hrušní je méně, ale obává se někdo toho, že jeho jabloň zůstane bez opýlení?

                     
Daník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (789) - 186.98 (?), 29.9.2015 16:01

Koupil jsem "Bohemicu" před dvěma lety v Příboře, označenou sadbu UKZUSem. A tohle mi na ní letos vyrostlo - podle všeho Williamska, ranná odrůda, už v září opadaly přezrálé plody. Je to docela k vzteku, ranné hrušně včetně Williamsek mám 4 a nutně jsem potřeboval nějaké hrušky k vánocům či později na zimu. Člověk jede 50km, sází, 2 roky čeká, aby pak zjistil, že byl napálen...

Bohužel to není ojedinělý případ.


                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 29.9.2015 16:48

Když přemístit cedulku je tak snadné...

Nejste sám - jestli Vás to potěší, asi ne. Přeroubujte ji.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 29.9.2015 16:53

Je to o přístupu k zákazníkovi. Dovolí si tyhle podvody v Německu nebo Francii? Pane P.Z., jak je to ve Švýcarsku?

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 29.9.2015 17:51

potřeboval bych radu ohledně zimních odrůd Dicolor a Bohemica, nyni hlasi brzy mrazíky, je nutné plody sebrat nyní nebo jim lehký mrazík neublíží a mám je tam nechat ještě déle??? předem díky!

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 29.9.2015 18:43

Pokud je mrazík ne víc než -4, a přes den teplota stoupne nad nulu, tak neublíží.

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 29.9.2015 19:23

díky Miloši, od Vás, jakožto tamního odborníka, mě odpověď stačí, díky moc!

                     
host - 228.52 (?), 17.11.2015 19:55

Nově zasazená hrušeň Bohemica měla letos první úrodu, asi 10 hrušek. Přesto, že že je deklarována jako zimní odrůda s konzumní zralostí 01-03, polovina plodů je úplně "hniličkovitá" (konec října) a zbývající    plody také postupně hniličkují- Nerozumím tomu - buď mi prodali jinou odrůdu (jak to poznám?) nebo je chyba ve sklizni a skladování? (sklizeň kolem 10. 10., skladování ve vlhkém sklepu se stálou teplotu cca 7 - 9   st C

Děkuji předem za odpověď a radu!!    - Milan

                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.136 (?), 17.11.2015 20:05

Osobně musím hrušeň Bohemica sklízet jako "kamennou", aby mi vydržela do konce ledna. K udržení v kondici cca do března je potřeba mít klimatizovaný sklad s řízenou atmosférou. Důležité je zejména odvětrání etylénu. Jev opačný si můžete snadno vyzkoušet. Vezmete 3 banány a cca 9 hrušek, dáte do papírové přepravky a to celé vsunete do polyetylénového sáčku (třeba toho v němž byly banány v přepravce na banány). Do 3 dnů jsou i původně kamenné Bohemiky v konzumní zralosti a 6tý den už nepoužitelně hniličkovaté.

                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.2 (?), 17.11.2015 20:09

Moje plody Bohemica ve 420 mnm /letos asi 3-4 sklizeň/jsem očesal v polovině řijna.Jsou tvrdé jak kámen.Dokonce i v zimě mají problém dostat se do konzumní zralosti.

PS:Ale možná by mi pomohlo skladování indoor,pokupě s jablkama(etylén),protože je nyní mám ještě venku na čerstvém vzduchu,pod zastřešenou pergolou v bedýnkách.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zapojení motorů na 230 V9.12.2024
Komfort domova: Kvalitní bavlněné povlečení a výhody vytápění elektřinou9.12.2024
Zapojení motorů na 230 V8.12.2024
Nová STIHL MS 2601.12.2024
Rachot při vypouštění vody z pračky do odpadu30.11.2024
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika