Ne, né... tak pěkné chřiby poddubáky u nás tak často nemáme.Máme tady převážně smrkové lesy, a hřibovou úrodu jen někdy.Proto si košík většinou plním jinými kvalitními houbami-holubinkami, a hlavně tou jedlou výbornou muchomůrkou narůžovělou-mlask.
Zato se mi už druhým rokem povedl kotrč-z těch tří druhů to bude kadeřavý.Zajimavé je, že rostl u paty smrku, ale nepleťte se, můžete si jen domyslet, že když je mykorhizní s borovicí, a roste u paty smrku, tak tam ty kořeny borovice sapraporte přece jen někde musí být.Podhoubí neničte, protože když se za čas vrátíte najdete na tom místě kadařavou hlávku opět...a možná už letos.
S kotrčem na lžíci -Tahle houba vás otráví, ale žaludek bude spokojeně vrnět.Třebaže zabíjačku letos nebudu dělat, výbornou držkovou polévku s madlovou příchutí poválet na patře,míjející kořen jazyka si neodpustím... mlask.