Symbivit
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 22.251 (?) 5.2.2013 20:44
Symbivit a potažmo mykorhiza jsou pro stromy i zeleninu užitečné. Platí pravidlo - čím horší podmínky jako je sucho a málo živin, tím větší rozdíl bude oproti skupině bez mykorhizy. V dobrých podmínkách - úrodná, vyhnojená, vlhká půda se vliv mykorhizy neprojeví. Podhoubí zvětšuje účinnou plochu kořenů a dokáže z půdy vytáhnout více vláhy a živin tam, kde jich je málo. Jsou skupiny stromů a zeleniny, které mají specifické druhy hub. Nelze je zaměnit. V ČR je firma, která tyto věci vyrábí a ta má dobře zpracované internetové stránky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 7.2.2013 9:54
Tak já jsem si vždycky myslel, že houba k životu potřebuje vodu, vlhkost jinak je po ní.No a vidíte.Stačí suchou houbu z pytlíku zalít vodou a ona zázračně obživne.Anebo je to jinak?Směs může třeba obsahovat spóry užitečných hub, ale vypěstovat z něj houbu vůbec nemusí být snadné.Kdyby to bylo tak lehké, prodávaly by se běžně směsi na hříbky.Spíše to celé bude, tak jak píše PP, že 99% zázračných přípravků pro rostliny i lidi bude obyčejný podvod.Myslím si, že to vidí moc černě.Já bych to klidně snížil na procent jen 98.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 57.250 (?), 7.2.2013 10:19
houba k životu potřebuje vodu, vlhkost jinak je po ní.
Myslím, že máte o houbách trochu naivní představu. Nebo si snad myslíte, že v sáčku se sušeným droždím nebo vinnými kvasinkami jsou pouze spóry? To byste z nich toho mnoho neupekl ani nevykvasil.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 7.2.2013 10:34
Máte pravdu, napsal jsem všeobecně houba.Měl jsem napsat "mykorhizní " houba.O té se bavíme.P
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 7.2.2013 10:59
Myslim, ze byste si mel nejdriv o mykorhize aspon neco malo precist. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.41 (?), 19.8.2022 11:16
Z výzkumneho ústavu v Průhonicích: HODNOCENÍ PRODUKČNÍCH CHARAKTERISTIK TOPOLŮ A VRB V POLNÍM POKUSU S APLIKACÍ MYKORHIZNÍHO PREPARÁTU EVALUATION OF POPLAR AND WILLOW YIELD CHARACTERISTICS WITH MYCORHIZA INOCULATION IN FIELD EXPERIMENT Jan Weger1 , Miroslav Vosátka2 , Jaroslav Bubeník1 1 Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví, v. v. i., Květnové nám. 391, 252 43 Průhonice, weger@vukoz.cz, 2 Botanický ústav AV ČR, v. v. i., Zámek 1, 252 43 Průhonice Abstrakt Na orných půdách je přirozená kolonizace ektomykorhizními (ECM) houbami často oslabena z důvodu absence hostitelských rostlin na daném místě v minulosti. Inokulace substrátů vybranými ECM nebo arbuskulárně mykorhizními (AM) houbami může urychlit růst rostlin a zlepšit zdravotní stav plantáží. Pro potřeby ověření vlivu přídavku AM a ECM hub (Symbivit®, Ectovit®, 1 : 1) na růst topolů a vrb k energetickému využití jsme založili pokus na dvou stanovištích pracoviště VÚKOZ, v. v. i., Průhonice-Michovka, lišících se příhodností k založení plantáže. Do pokusu na orné půdě byly zařazeny 3 klony vrby (odrůda Tordis, S-195, S-218) a 2 klony topolu (J-105, P-466). Porost byl sklizen po třech letech růstu v lednu 2011. S výjimkou odrůdy Tordis ukazují výsledky na pozitivní, avšak statisticky neprůkazný vliv mykorhizního preparátu na výnos, který byl u mykorhizovaných variant o 2–15 % vyšší oproti variantám nemykorhizovaným. Podstatně více však schopnost vytvářet rostlinnou hmotu ovlivnila lokalita výsadby. (ZDROJ)
|
|
 |
|
 |
 |
|
Karel196 - (25) - 204.146 (?), 29.3.2016 10:13
Já zkouším symbivit také s Velikonočním obilím.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|