Do kompostu dávám všechno, co je v přírodě rozložitelné tudíž: ročně asi několik tun plevelů, veškerý odpad z domácnosti, se se potravin týče, včetně vylitých starých zavařenin, či co se zkazí v lednici, tudíž i shnilou či plesnivou zeleninu, částečně i novinový papír, protože jím vykládám kbelík na odpad či na něj loupám zeleninu. Všechny zbytky jídel(co nemůžu dát psům) Vyčesané psí chlupy, občas bobek, co semele sekačka
Dokonce, což některé asi omejou
jsem tam zahrabala zakouslého zajíce, co jsem ho našla u psů v boudě(tedy vypadal jen, jakoby ho trefil šlak, byl bez poškození, asi nějaký,,šikovný" chvat, či co
) Nutno podotknout, že mám kompostér velikosti slušné zahradní chatky a dvoukomorový(tedy dvou chatek
) takže na zajíce přijde řada až za cca 4-5 let... doufám, že už ho tam nenajdu
Před 5 lety, jsem si do kompostu koupila násadu kalifornských žížal(ani nevím, jestli tam ještě jsou...)
Předevčírem u něj muž objevil obr užovku(vím, že se tam množí) ale než jsem doběhnula, už jsem zahlédnula jen kousek ocásku... a já si pořád říkala, kdo to tam má z boku tu díru?? No, podle díry jsem si myslela, že přinejmenším fretka