Kopřivová hnojůvka je hotová, pokud na povrchu přestala pěnit. Může to trvat dva týdny i déle. Záleží na počasí a na místě, kam postavíte nádobu (na slunci to jde rychleji). Zápach trochu zmírní přídavek hlíny nebo jílu. Množství kopřiv - zhruba tři čtvrtě sudu. Nádoba s kvasícími kopřivami se nechává otevřená, je ale vhodné ji překrýt např. kusem pletiva. aby dovnitř nemohli spadnout různí živočichové. Na výrobu hnojůvky můžete zužitkovat v podstatě jakýkoliv plevel, míchat různé směsi. Kopřivy a kostival lékařský údajně patří k nejlepším druhům pro tento účel. Teprve až budete mít hnojůvku hotovou, nádobu uzavřete. Obsah můžete používat libovolně dlouho, třeba až do konce sezóny. Osobně ji používám k přihnojování náročných zelenin. Nepoužívám nic než kompost a rostlinnou hnojůvku. Je to jednoduché. Žádná chemie, žádné útraty.
Tomáš