A jste zcela mimo - třebaže se snažíte dobře si vybrat, díky Brainwashingu zelených fanatiků byste vybral špatně.
Proč? - Zda je kukuřice standardně šlechtěná nebo rekombinantní je jedno. Na kukuřici a výrobcích z ní ohrožuje strávníka nejvíc produkt parazitických plísní, které kukuřici běžně napadají. Je to takový problém, že na zatížení organismu aflatoxiny z plísní, napadajících kukuřici existují celé výzkumné projekty. Aflatoxiny jsou tvrdě hepatotoxické (jedovaté pro jaterní tkáň) a silně kancerogenní. Je proto důležité napadení plísní eliminovat. A jaké je odolnost kukuřicí vůči napadení plísní? Záleží významně na neporušenosti obalů klasu, tedy na napadení kukuřice housenkami a dalším hmyzem.
-odolnost vůči zmíněným vlivům a tedy i nasedajícím plísním je nejlepší u geneticky rekombinantních typů, rekombinovaných právě na odolnost vůči škůdcům
- hůře, ale při důsledném chemickém ošetření přípustně je na tom běžná kukuřice
- nejhůře pak bio :-))
Sůl jako taková je v nadbytku zabiják, ale ta (respektive její množství) nesouvisí s kukuřičným klasem, ale preferencemi strávníka.