Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 7.210 (?), 18.6.2009 0:33
Láďo, to je ale u Vás jen otázka VÍRY, stejně si můžete myslet, že Vám škodí měsíční svit a pohled na černou kočku :-))
Bojme se reálných nebezpečí - vy máte extrémní šanci, že Vás, jako většinu čechů zabije infarkt díky nevhodné skladbě (klidně i BIO) potravin. Nejste senilní stařík, který si pamatuje jen desetiletí staré floskule. přemýšlejte.
Legrační jsou obavy z toho co Vám ve skutečnosti nehrozí..
Dám Vám příklad - pokud byste si měl vybrat upečený kukuřičný klas, vybral byste ten, co byl pěstován BIO, nebo ten co byl geneticky rekombinován, nebo obyčejný, chemicky ošetřený? Který z nich je potenciálně nejnebezpečnější a proč? A který nikoli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 18.6.2009 11:40
A jste zcela mimo - třebaže se snažíte dobře si vybrat, díky Brainwashingu zelených fanatiků byste vybral špatně.
Proč? - Zda je kukuřice standardně šlechtěná nebo rekombinantní je jedno. Na kukuřici a výrobcích z ní ohrožuje strávníka nejvíc produkt parazitických plísní, které kukuřici běžně napadají. Je to takový problém, že na zatížení organismu aflatoxiny z plísní, napadajících kukuřici existují celé výzkumné projekty. Aflatoxiny jsou tvrdě hepatotoxické (jedovaté pro jaterní tkáň) a silně kancerogenní. Je proto důležité napadení plísní eliminovat. A jaké je odolnost kukuřicí vůči napadení plísní? Záleží významně na neporušenosti obalů klasu, tedy na napadení kukuřice housenkami a dalším hmyzem.
-odolnost vůči zmíněným vlivům a tedy i nasedajícím plísním je nejlepší u geneticky rekombinantních typů, rekombinovaných právě na odolnost vůči škůdcům
- hůře, ale při důsledném chemickém ošetření přípustně je na tom běžná kukuřice
- nejhůře pak bio :-))
Sůl jako taková je v nadbytku zabiják, ale ta (respektive její množství) nesouvisí s kukuřičným klasem, ale preferencemi strávníka.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|