Hnojeni lidskymi výkaly ze separacni toalety

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?)
17.6.2009 19:46

Na praxi mi vyprávěli starší mistrové, že když se učili zahradnicemi oni, to jest cca 40-50 let zpět ještě za hlubokého komunismu, hnojili pěstební kultury ve skleníkách dříve právě starými placentami a vším, co bylo dostupné a žádné hygienické normy buď nebyli a nebo se nedodržovali.Kdyby se toto stalo dnes, byl by z toho skandál jako Brno.A nikomu se nic nestalo.Láďa.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 47.145 (?), 17.6.2009 10:39

To není jen v Kalifornii, je to zcela běžný jev téměř v každé větší řece v ČR. Estrany jsou totiž velmi těžce odbouratelné, nelikvidují je žádné mikroorganismy a je třeba počkat až samy podlehnou degradaci působením vnější chemických vlivů. Nevím ale, kolik ho bude v separační toaletě, myslím že se především vylučuje močí... Každopádně některé antibiotika mají podobnou strukturu a setrvají v pohodě v půdě až do konzumace¨potravin. A ještě další hromada léků. Když vidím co denně pozře můj děda...

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 17.6.2009 10:16

To je Láďo to kouzlo, není ho..o, jako h... o. Lidské je rizikovější, odmyslíme li ale zdravotní rizika, jistě mi jako odborník dáte zapravdu, že i čerstvý kobylinec zapravený pod keřík není cítit. Nicméně doporučuji Vám následujicí "klinický pokus" - použijte po dobu jednoho týdne místo toalety nočník, místo toalety a takto získané produkty trávení Vašeho gastrointestálního traktu zapravte ke keříkům třeba v e vaší předzahrádce, nebo v blízkosti oblíbeného místa Vaší zahrady,  bude to stejné, jako když se zaleje sušené lejno - léto je krásné, keříky budou prosperovat, ale h..o si najde cestu k Vašim čichovým buňkám.

Znovu podotýkám, že jsme zcela pominuli zdravotní rizika a zcela odlišnou skladbu výkalů od zvířat a lidí. Ono, ať si myslíte cokoli, není to jedno, jaký tvor trus vyprodukoval.

A zcela jsme pominuli riziko spláchnutí fekálních bakterií například do studny.....

host - 143.205 (?), 17.6.2009 9:58

Mám uctivý dotaz : jak se daří jahodám hnijených lidskými placentami?  Snad mi odpovíte, jako zkušenost byla uvedena v lonském roce.  Děkuji

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 166.66 (?), 17.6.2009 14:30

Mno, nejsem pan Vysloužil, ale jistě by rostly hezky.

Dám Vám příklad ze soudního lékařství - pokud je v přírodě na povrchu volně pohozená mrtvola (a není nalezená), do dalšího roku dojde k tzv. skeletizaci, to jest odloučení a rozložení měkkých tkání - kostra je pak často nalezena díky tomu, že například v porostu vysoké luční trávy je z dálky viditelné místo s dvakrát vyšší a sytětmavě zelenou trávou - vnějšího pozorovatele takové místo logicky přitáhne. Tento efekt je popsán jak v učebnicích soudního lékařství, tak i učebnicích kriminalistiky.

Nicméně jak hnojení placentami, tak mrtvými těly bych si odpustil.Doufám, že jste s odpovědí spokojen.

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 6.50 (?), 17.6.2009 15:34

na konci rozkladu jakékoliv bílkoviny jsou amonné ionty... 

O hnojení placentami nic nevím (odmyslím-li morbidnost, přijde mně to dost přitažené za vlasy - zkuste si v dnešní hysterické době  plné všejakých pandemií vyprosit na jatkách lebku krávy - kopnou vás do patřičných míst okovanou botou), nicméně naši předkové doporučovali pod některé ovocné stromy zakopat třeba mrtvou kočku....

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?), 17.6.2009 19:46

Na praxi mi vyprávěli starší mistrové, že když se učili zahradnicemi oni, to jest cca 40-50 let zpět ještě za hlubokého komunismu, hnojili pěstební kultury ve skleníkách dříve právě starými placentami a vším, co bylo dostupné a žádné hygienické normy buď nebyli a nebo se nedodržovali.Kdyby se toto stalo dnes, byl by z toho skandál jako Brno.A nikomu se nic nestalo.Láďa.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 17.6.2009 20:54

TO je právě Láďo to, co je nepřesné, jejich hodnocení je subjektivní, nevíme na co kdo z nich kdy stonal, nebo na co někdo ze spolupracovníků zemřel..

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 48.26 (?), 17.6.2009 21:25

Je pravda, že dříve si s hygienou asi hlavu moc nelámali, ale zase nepoužívali tolik v potravinách umělá barviva a pověstná,,éčka",i když některé nejsou škodlivé, také se dříve tolik nedesinfikovalo všude a lidé měli větší imunitu, bylo tím pádem daleko méně alergií..Takhle si to asi představuji, jak to bylo, protože sám jsem to nezažil... Láďa.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 7.210 (?), 17.6.2009 21:34

mno, představujete si to ale velmi nepřesně - střední doba dožití je delší a nemocnost je nižší a mortalita ve všech věkových skupinách nižší, imunita není horší, naopak alergické projevy jsou přemrštěnou odpovědí organismu.

Démopnizované obavy z éček, aditiv a třeba rekombinantních potravin jsou městské legendy fobizující laiky.

Největším zabijákem dneška je kouření, nezřízená konzumace tuků a cukrů. Následná obezita a s ní spojené nemoci zabijí většinu umírajících čechů..

Proto jsou obavy z aditiv legrační.

host - 180.2 (?), 17.6.2009 21:42

Tak to jsem v pohodě, žiju na Moravě:-) Ale přes metrák pár kilo budu mít. Stanislaw

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz