Před pár lety jem dostala rostlinky, nevěděla jsem jak je pěstovat, nasazeným ve volné půdě se zrovna nedařilo, byly malé a kvetly docela pozdě. Další rok jsem je nasadila ze semínek do velkého květináče 27 rozměr asi 12 ks, začala přihnojovat i 3x týdně překrásně se rozrostly, takto to dělám každý rok, mívám je na slunečném místě.Počet rostlinek dávám podle velikosti květináče, ale je to docela na husto. Z hlíz je také pěstuju, dávám je do květináčů, malé tak 3 ks do jednoho, 2leté sadím už každou zvlášť, mívám z nich rostliny i 2m vysoké, proto je mívám u plotu přivázané, přihnojuju je stejně. Rostliny jsou nádherné, semínka stačí vyzrát teť jich přez léto nazbírám i přez 1000, proto je rozdávám, hlízy skladuju tak jak jiřiny, ale taky je většinou rozdám, nechávám si akorát ty co mám už dlouho. Musím si sehnat ty barevné, nebo barvy se mi nějak nechtějí míchat, tento rok chci využít i aktivátory růstu a květu. U nocenek a muškátů mám heslo Hodně pití a hodně jídla , tak hodně zalévám a hodně hnojím, podle toho to taky vypadá tak ať vám to krásně roste