Prosím o pomoc, čo robím špatne? Na jar som vysadila kany, ale majú len listy, žiadny kvet. Pán, ktorý mi ich dal, ich má krásne červené vysoké, radosť podívať, ale moje nekvitnú. Ani minulý rok a ani tento. Ďakujem za odpoveď, Dana
Když jsem sázela kany, tak jsem pod ně dala slepičáky. Jsou vysoké a kvetou jako šílené. Hnojíte dostatečně? U květin se nebojím hnojit řádně, protože je nejím. Když jsem začínala pěstovat květiny, tak jsem je taky měla všelijaké. Koukala jsem do zahrad, že někdo měl květiny krásné a někdo chcípáčky. Podle mě je to o hnojení a zalévání. Jak říkám, nejím je, tak jim hnojivo přeju...
Kanu je nutné pro květ předpěstovat. V březnu dát do hlíny, zalít a umístit na chodbu, verandu, do skleníku... prostě tam, kde ji nebude zima. Po 15. květnu vysadit ven. Při přímá výsadbě do záhonu po "zmrzlých" většinou nestihne vyrůst natolik, aby vykvetla. Letos jsem je zasadil začátkem března do velkého květináče a hlíny z krtičinců, a kvetou ještě teď. A poprvé mi dozrály i semena. :-) (25.9.2011)
s tím předpěstováním canny nesouhlasím... nikdy jsem to nedělala a mám canny vysoký asi 2metry a krásně kvetou. Jsou tak krásný, že my je chodí sousedi okukovat když jdou kolem :-) Na jaře je vysadím po zmrzlých a nechám je být. Poté je jenom zalívám a když jsou vedra, pohodím na hlínu nasekanou trávou, aby hlína rychle nevysychala. Co se zahrady týká se mi neustále osvědčuje motto: čím víc se člověk se vším mazlí-tím víc se nedaří. A čím víc se na to kašle, tím víc se všemu daří :-) Hezký den všem zahrádkářum přeji.