Fíkovník
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanley_51 - (23) - 182.35 (?), 16.4.2009 19:07
V podstatě jakýkoliv adriatický dostupný na trhu a k výsadbě je nyní ideální doba. Vhodný kultivar je schopný zaplodit ještě letos. Doporučuji Brown Turkey.
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.188 (?), 18.4.2009 14:43
Koupila jsem Brown Turkey skoro 40cm už s plody:)) a legrace byla-říkám paní prodavačce máte nějaký Fíkovník, který by mi už další rok nasadil nějaký plody-ona se smála a říká tady máte před sebou hned několik i s plody:)))a přitom jsem na to koukala-byly to takové pupínky malé-nikdy jsem to neviděla, tak prťavé, tak jsem myslela, že to nějak pučí:))) už jsem konečně šťastná mám svůj fíkovníček a už je přímo na zahradě.Koupím si ještě 2 k němu-myslela jsem jiný druh, ale jiný nemohu sehnat třeba ten White... mám dotázek-jak daleko od sebe je mohu zasadit?jak rychle roste? mám takovou radooost, že ho mám-má se jako v bavlnce-musí přežít zimu a potom to bude supeeer.Vlastně by mě ještě zajímalo kolik centymetrů zhruba naroste za rok?jen zhruba.moooc děkuji za rady!!!
|
|
|
|
|
|
|
Stanley_51 - (23) - 182.35 (?), 9.5.2009 18:07
Pokud bude mít dobré podmínky, klidně i 2 metry.
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.188 (?), 10.5.2009 12:20
Wau:))) opravdu-tak to je mazec, sleduji jak rychle roste oproti jinému, ale až 2m.!!!super.Ještě se zeptám-na jedné rostlině je 7 fíčků a na druhé 12-budou ještě s růstem nasazovat plody?anebo už jen listy a výšku-jakože plody nahazuje na počátku?myslím si, že ještě růstem něco naskočí.Jaké máte ted zhruba velikosti plodů?já takové asi jako ovoce špendlíky-větší srstka apod.Moc děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stanley_51 - (23) - 182.35 (?), 10.5.2009 19:42
Plody se tvoří na nových přírůstcích, ne všechny ovšem stačí dozrát. V zimě ho vždy ořežu na krátko, na jaře vyraší nové větve a do podzimu mají okolo dvou metrů. Mezitím samozřejmě sklízím od konce srpna do začátku října sladké plody.
|
|
|
|
|
|
|
jarda-motýlek - (6) - 68.37 (?), 12.5.2009 7:08
... no, dorůstá mi také hodně přes dva metry, ale tahle zima byla pro fíkovník nepříznivá, tak všechny na našem svahu vymrzly asi do výšky 20 cm od země... ale v pohodě už raší a stačí ořezat nad silnějším živým výhonkem a plody budou - i když dozrají později... pokud se zimy podaří (jako ty předposlední 2-3), tak celková výška je ke třem metrům...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.209 (?), 21.5.2009 8:19
A mohu se zeptat, jak ten fíkovník který doroste 3 metry za rok hnojíte? Já jsem koupil pěkný fíkovník v červnu 2007, až do března 2009 jsem ho měl v nádobě, letos najaře jsem ho přesadil do volné půdy. Větve narostly o 10-15 cm a ted mám dojem, jakoby se růst zastavil..Asi ta intenzita růstu bude závislá i na odrůdě?
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.188 (?), 21.5.2009 17:00
Já od té doby co jsem ho zasadila-je to měsíc nebo už 2...jéje nevim ted přesně musím zalistovat jak jsem hned ten den psala-narostl už 15cm a za tu dobu jsem dala 1x Cererit, ani nevim zda se tim hnoji, ale líbí se mu v půdě-to je poznat-fíčky se zvětšují nový zatím nenarostl-jsou tak nějak jako vlašský ořech.Ptala jsem se ještě jaké velikosti jsou ted asi u Vás myslím už toho fíku(ovoce) nemyslím rostlinku:))DĚKUJI
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.188 (?), 21.5.2009 17:04
Už to vidim, tak je to měsíc co ho mám doma-tedy už rovnou na zahradě a vyrostl již 15cm-oba dva... a je to Brown T.
|
|
|
|
|
|
|
|