Asimina Triloba
|
|
|
|
host - 153.50 (?) 2.5.2020 10:09
Krtku děkuji, po 3m mě to tam vleze, co nejvíce bych se v budoucnosti chtěl vyhnout řezání, do jámy dám otočený drn, kompost, popel, trochu umělého hnojiva a sádru, vyhnu se dolomitickému vápenci, který jsem původně zamýšlel. Budu často zalévat, jen mám obavy z hryzců a krtků. Po výsadbě začnu řešit zastínění. Ještě budu muset vysadit 1 dřín a 1 jujubu, dám je také po 2,5-3m. Pěkný pohodový víkend.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.50 (?), 1.5.2020 12:57
Dobrý den, čeká mě o víkendu výsadba 3ks asimin. Hrnkované zakoupené na podzim v Rakousku, výsadba Tišnovsko. Můžete prosím doporučit vzdálenost v řadě (moc místa zatím nemám, nestihl jsem zamýšlené vykácní starých stromů. Je nutné vysazenou asiminu stínit? Jak vylepšit zeminu v jámě, lze použít kompost a popel? Můžete prosím uvést i vzdálenosti pro dřín a cicimek (jujubu). Děkuji a přeji pěkný nadcházející víkend
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.50 (?), 2.5.2020 10:09
Krtku děkuji, po 3m mě to tam vleze, co nejvíce bych se v budoucnosti chtěl vyhnout řezání, do jámy dám otočený drn, kompost, popel, trochu umělého hnojiva a sádru, vyhnu se dolomitickému vápenci, který jsem původně zamýšlel. Budu často zalévat, jen mám obavy z hryzců a krtků. Po výsadbě začnu řešit zastínění. Ještě budu muset vysadit 1 dřín a 1 jujubu, dám je také po 2,5-3m. Pěkný pohodový víkend.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.8 (?), 7.11.2020 9:14
Dobrý den, letos jsem vysadil 4 stromky Asiminy zakoupené vloni v Rakousku, Celé léto jsem je stínil stínící tkaninou, teď ji na zimu schovám na jaře použiji znovu. Chtěl bych se zeptat jesttli je nutné stromky Asiminy chránit proti okusu zajíci. Dále bych se chtěl zeptat jestli mohuu namulčovat vrstvou drceným dřevem z větví ořešáků na zeminu bych dal papírovou lepenku, na ni drcené dřevo, nedával bych to až úplně ke kmínku. Děkuji a pěkný víkend.
|
|
|
|
|
|
|
KUKY - Diamantový Zahrádkář (4549) - 25.216 (?), 7.11.2020 15:44
Dobrý den,
někde jsem četl, že zajícům asimina chutná, a i kdyby ne, tak bych ji stejně pořádně proti okusu chránil. U malých stromků stačí, když zajíc jen ochutná a je po stromku. Drcenou kůru ořešáku bych nedával. Asi by se nic nestalo, ale proč to pokoušet, když stromky jsou docela drahé a vzácné. Mám malinkou Primu, letos sázenou. Stíním ji od jihu napnutým hadrem. Na zimu to tak nechám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|