Asimina Triloba
|
|
|
|
host - 160.173 (?) 17.8.2016 23:40
Vy mate vsichni na tech fotkach nadherne tmave zelene pevne leskle listy. Ja jsem na jare zasadil 2 asiminy, obema jsem pripravil obrovske jamy 2 m. prumer, 1,2 m. hluboke, vlastne do hloubky kde uz vyverala spodni voda, do dvou tretin vyplnene konskym slepicim a kralicim hnojem, nahore raselina, hrabanka, popel, kompostovka, zemina a konske koblizky. A ty moje chudinky jsou porad takove nanicovate. Zadne prirustky, listu jen par, takovych smutne svesenych a svetlych. Lokalita zpc. Karlovarsko 500 m.n.m
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 160.173 (?), 17.8.2016 23:40
Vy mate vsichni na tech fotkach nadherne tmave zelene pevne leskle listy. Ja jsem na jare zasadil 2 asiminy, obema jsem pripravil obrovske jamy 2 m. prumer, 1,2 m. hluboke, vlastne do hloubky kde uz vyverala spodni voda, do dvou tretin vyplnene konskym slepicim a kralicim hnojem, nahore raselina, hrabanka, popel, kompostovka, zemina a konske koblizky. A ty moje chudinky jsou porad takove nanicovate. Zadne prirustky, listu jen par, takovych smutne svesenych a svetlych. Lokalita zpc. Karlovarsko 500 m.n.m
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.6 (?), 9.10.2016 22:21
první rok až dva po výsadbě roste hlavně pod zemí, takže přírůstky nejsou (nadzemní).
Trpělivost růže (asiminy) přináší :-)
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.241 (?), 29.8.2016 13:31
Pitva mimozemšťana. Nie, nebojte sa, zatiaľ neprišli :-) Pre mňa je tým ET prvý plod Asiminy, ktorý som zo svojej prvej úrody ochutnal. V porovnaní s ovocím našich končín je to naozaj niečo "mimo". Ak sa budem krotiť tak napíšem len toľko že som uchvátený. Vôňa pred rozrezaním s prevahou ananásu, po rozrezaní a ochutnaní ohňostroj chutí a vôní ktoré ťažko zaradiť (bolo tam niečo z hrušiek, ananásu, banánov, žltej dyne, marhulí, manga). Úžasné. Tento ET sa z mojej záhrady nedostane, ani keby stokrát denne telefonoval domov. :-) IH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|