Asimina Triloba
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.101 (?), 12.4.2010 22:57
Pokud jde o cenu tak na výstavišti v Litoměřicích nebo v Lysé n.l. jsem sehnal Asiminu za 500kč, asi metr vysoká, odruda Sunflower-částečné samoprašná proto jsem vzal hned dvě, mimo jiné jsem tam sehnal i Tomel (kaki) krásný 2metrový stromek za 690Kč.
|
|
|
|
|
|
|
sleh - (5) - 79.236 (?), 3.5.2010 14:40
začíná mi asimina kvést, bohužel druhá ještě ne, takže letos neochutnám, hlavní je, že přežily venku zimu bez úhony.
|
|
|
|
|
|
|
host - 215.172 (?), 5.5.2010 12:04
Nechci snižovat vaše pěstitelské nadšení, ale mě loni vykvetly všechny čtyři odrůdy (sunflover, prolific, mitchel, taylor) plus mínus ve stejné době, běhal jsem po zahradě se štětečkem abych všechny dokonale opyloval a stejně z toho nic nebylo. Letos mi je dost poškodil těžký sníh a dvěma prasknul kmínek a tak jsem čím dál tím víc skeptický co se týče úrody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 177.219 (?), 16.9.2011 8:47
Dobrý deň! Vedel by niekto poradiť, v akej pôde rastie asimína nalepšie? Potrebuje polotieň, alebo jej slnko nevadí? Na jar som zasadil kúpený stromček s navrúbľovaným opeľovačom na západnú stranu do blízkosti RD. Poobede má slnka až moc. Pôdu som namiešal podľa rady predajcu, prevažuje rašelina, ale evidentne sa jej nedarí. Na snímke vidieť nezdravé listy, ktoré teraz na okrajoch nekrotizujú. Prebytok vápnika či nedostatok železa nepripadá do úvahy. Nie je to zeminou? Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.99 (?), 16.9.2011 23:49
Ďakujem za obidve rady. Zeminu som pripravil zmesou kúpeného substrátu a domácej záhradnej zeminy. Nie je to čistá rašelina. Za účelom výživy som dal do jamy aj organominerálne granule. Myslím si, že v mikroprvkoch problém nebude. Asi som mal povrch pôdy okolo sadenice namuľčovať alebo pokryť netkanou textíliou. Podobne mi v tomto roku trpia samice Actinidia arguta. Proti slnku som mal zrejme tiež niečo vymyslieť. Horúčavy sa pomalu končia, tak dúfam, že sa asimína stihne pripraviť na zimu a na jar už to bude lepšie. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.135 (?), 19.9.2011 19:46
Ďakujem za užitočné rady. Myslíte, že by jej prospel na jar malý "fóliovníček", dajmetomu 0,5 x 0,5 x 1 m, alebo mám nechať stromček volne na vetru a slnku? Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|