Začátečník a kvokající slepice

host - 46.80 (?) 
22.10.2011 23:45

Prosím Vás hlavně jí nemáčejte a ani nedávejte žádný humální lék. Zbytečně tím zvíře týráte. Slepici která kvoká je třeba odnaučovat už v prvních dnech, protože později už je to obtížnější když je už rozsezená. Já to dělám tak, že kvočnu zavřu na samotku buď do králíkárny a nebo do voliery. K dispozici má jen bidlo a nebo rovnou podlahu. Voda k napájení samozřejmostí a směs pro nosnice, aby se co nejdřív roznesla. Kvočna první den trochu vyvádí ale další dny už se její kvokání zmírnuje až nakonec uplně zmizí. Někdy stačí máme-li dva výběhy a kurníky, dát kvočnu do druhého hejna, kde prostě nenajde své hnízdo a taky ji to brzy přejde. To jsou zkušenosti 11 let chovu plemene sumatránka, které je svou silnou kvokavostí až příslovečné.  Tyto slepice kvokají i 7x do roka.

Chovu zdar!

Juraj Kafka

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 168.4 (?), 14.6.2015 11:49

Pro všechny zelenáče zkušenost od dalšího zelenáče-slepici se nic nestane, když si posedí tři týdny. Mám za sebou první jalové kvokání naší Rosie, seděla celou dobu na podkladcích, nechala jsem ji být, abych nerušila tu slepičí psychiku, jak tu někdo psal. Říkala jsem si, aby pak byla trénovaná, až bude mít opravdová kuřátka, nový kohoutek je zatím malý a do podzima to už možná nestihneme... no, jsem to zelenáč zelený. Příště žádné takové, zavřu ji na samotku, a bude to. Jestli tohle dělají několikrát do roka, tak by to opravdu nešlo.

naše kráska
naše kráska

host - 122.251 (?), 5.7.2015 12:34

Dobrý den

Mám kvočnu a ta snesla 3 vajíčka a chtěla jsem se zeptat kdy je snesla dneska 5.7.2015 jak dlouho na nich bude sedět? předem děkuji za odpověd.

host - 157.239 (?), 5.7.2015 13:55

Jak dlouho ví jen Nejvyššíwink! Většinou 3týdny-21dní.  Upřesněte-Vaše slepice vydává jiné zvuky než obvykle? Ta tři vejce snesla v jeden den-pokud ano, neváhejte a volejte TV Nóvacheeky! Jestli se to událo postupně, tak je nevolejte... A kohuta jesť? To aby byla vejce oplodněná. Pod kvočnu se běžne dává 13-17ks vajíček, pokud nemáte dost vlastních, sežeňte-ať ta akce KUŘATA stojí za tu Vaši i slepičí námahu. Jestli se kvočna pevně rozhodne, že bude sedět, poskytněte jí co nejlepší podmínky. Někdy se stane, že je slepice chorá, má vnitřní zranění a chvíli-než bídně zhyne-jeví se být kvočnoucool. To ale nejšpíš nebude Váš případ, když pipka nese. Nejsou vejce od krve či jinak znečištěná, slípka je jinak ok? S.P.,Ch.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz