Slepice stále kvokají
|
|
|
|
|
|
|
|
Alenica - (21) - 35.122 (?), 30.5.2011 15:48, zobrazeno: 139976x
Dobrý den - tak jsem zase zde s problémy. Mám 10 slepic /5 nových - letošních a 5 starých- 2 roky.) Ty nové mně stále kvokají, už mně kvokají 3 slepice. Mám je pod opálkou zavřený a namáčím je v sudu s vodou a nic.- kvokáme stále. Poraď te někdo - už je to přes týden - (abych z toho nekvokala taky). Díky a ahoj alka
|
|
|
|
|
|
|
host - 103.253 (?), 30.5.2011 20:05
Někdy se to takto vyvrbí. Chce to trpělivost. Někdo by za kvočnu dal nevím co a jinému kvokají jako o závod. Právě jsem také odkvokával 3. Já to řeším tak, že když začnou vysedávat v hnízdech tak je zavřu do králíkárny pěkně na samotku a nechám je tam jak je potřeba. Většinou ten týden někdy i déle to trvá. Párkrát se mi jich zželelo předčasně a pustil je dřív. Za chvíli byly zase zpátky v kukaních. Tak znova na samotku a už jsem nepovolil dokud je to nepřešlo vysedávat v hnízdech. Přeji Vám brzké odkvočení. Pavel
|
|
|
|
|
|
|
host - 225.45 (?), 31.5.2011 21:48
slysel jsem ze je dobre dat do sudu trochu vody asi tak 5cm a strcit ji tam nemuze si sednou a musi preslapovat za den je pry po kvokani ale nemam to vyzkousene moje babicka dala kvokajici slepici do zaveseneho pytle aby se houpala to vyzkousene mam po jednom dni prestala
|
|
|
|
|
|
|
host - 164.4 (?), 1.6.2011 13:37
dáváme do zobáku acylpyrín a za tři dny je pokoj, řešíme to jako horečku, ony ve zkutečnosti mají zvýšenou teplotu, proto někdy pomůže to ochlazení ve vodě, ale acylpyrín fakt zabírá
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.197 (?), 17.3.2017 11:19
O slepice se vždy staral můj muž, šlo to mimo mě, já jen chodila sbírat. Loni zbylo však všechno na mně. S kvokáním jsem si poradila takto drsně: Nejdříve jsem kvočku zavřela do prázdné králíkárny, kvokala si furt. Pak ji v jednom dni párkrát potopila v sudu. Byla jsem vzteklá a tak pak lapala po dechu. Byla jsem předem srozuměná s tím, že možná pojde. Zalapala po dechu a byla OK. Dala jsem ji do koše, ten obvázala nahoře šátkem, aby neviděla ven a také nevyskočila. Zavěsila na špagátek na větev třešně. Nechala jsem ji tam den a noc. Vítr s košem pohupoval. Pak ráno jsem ji vysvobodila a pustila k ostatním. Bylo po kvokání. Jak ráda bych řešila kvokání, ale vybili mi celý kurník zdravých slepic 30 + 1 kokeš :-(:-(
|
|
|
|
|
|
|
Alenica - (21) - 35.122 (?), 1.6.2011 16:45
Děkuji Vám za rady, vykoupala jsem ji v sudu, dala acylpyrin a zavřela do králikárny a uvidíme. Alka
|
|
|
|
|
|
|
host - 95.128 (?), 30.1.2018 11:26
pokud do do zradla se pridava srotik s jecmene nebo sam jecmen zrnicka a vynecha se psenice na nekolik dni... tak slepice mi zacnou kvokat... ten jecmen davam, kdyz mi zadna nechce zasednout... to je neco jako pro lidi celer... :) zase rada drive narozenych... funguje...
a aby prestaly kvokat... ta samotka je dobry napad... a hlavne kdyz mate vic prebytek kvocen... dejte je vsechny k sobe... to nemaji v oblibe,,,,,,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 30.1.2018 19:24
...anebo s tím ječmenem ani nezačínejte...
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.3 (?), 27.5.2018 7:58
Moje babka mela slepice celi zivot kdyz zacala nektera kvokat povesila ju v pytlu do prujezdu tam vysela dva tri dny a bylo po kvokani samozrejme tam drzela hladovku...
|
|
|
|
|
|
|
Alenica - (21) - 35.122 (?), 18.6.2011 17:55
Dnes je 18.6.2011 a slepice stále kvoká, už se k té kropence přidala vlaška. Stojí v sudu ve vodě(5cm), dala jsem jim acylpyrin a čekám. Myslíte, že jim mám dát ještě jeden acylpyrin? Ještě 2 bílé slepice přepeřují, jsou už skoro holé a nadrchmané, je jim asi zima. Máte někdo také problémy se slípkama? Já je chovám třetím rokem a nic a teď takové problémy. Alka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|