Také si dovoluji oponovat. Mám čtyři nové slepičky zakoupené loni v dubnu, černé Moravie, prý "těsně před snáškou", takže usuzuji, že jim bylo asi 5 měsíců. Z toho dvě začaly kvokat v jejich asi 7 měsících. Do té doby snášely sotva půl druhého měsíce. Událo se to loni v červnu a jejich kvokání bylo urputné až zarputilé. Několikát jsem je proto vyráchala ve vaničce s vodou, ale obě byly nesmírně vytrvalé, ta válka mezi nima a mnou trvala až do konce července. Vajíčka celou tu doby nesnášely. Pak kvokat přestaly, vajíčka ještě i tak nějakou dobu nenesly. No a koncem srpna ty samé dvě Moravie začaly kvokat zase. Zavřela jsem je na pár dní každou zvlášť do králíkárny a vzdaly to. Jestli se to bude opakovat na jaře zase, tak se od nich asi moc užitku ve formě vajíček nedočkám :(((. Na druhou stranu to jsou ale pěkné dračice, co se kde pohne, všechno pochytají. Žáby, ještěrky, myši a dokonce i slepýše zamordovaly. Doposud jsem měla pouze hnědé Tetry. Chování Moravií a Teter je nesrovnatelné. Všechny Tetry co jsem kdy měla, byly klidné slepice, nezakvokala mi nikdy žádná. Tyto černé Moravie mám prvně a ve srovnání s Tetrama jsou fakt jiné.