Proč umírají malá kuřátka

host - 75.35 (?) 
3.5.2012 12:50, zobrazeno: 97386x

Dobrý den, jsem začínající chovatelka a potřebuji poradit. Pořídila jsem si 10 3denních brojlerů, do týdne 4 nepřežili. Dávám jim krmení BR1, vody mají dost, teplo také. Prý je raní mrtvice? Teď jsem koupila dalších 10 a opět 2 nepřežila, mám je zatím 4 dny. Jsou kupovaná z Kavapa. Nejdřív jsem jim dávala jako podestýlku noviny, teď jim dávám usušenou trávu ze sekačky, je měkoučká a můžou si v ní hrabat. Zadečky mají suché, průjem jsem nezaregistrovala, samé tuhé hovínka. Nevím kde dělám chybu a hlavně bych se jí chtěla vyvarovat, protože mi jejich skony nedělají dobře. Děkuji za vaše rady. Saša

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 193.4 (?), 3.5.2012 22:27

Jak moc vody? Důležité je, aby teď ze začátku kuřata nepromokla, jinak je s nimi amen... A jake teplo? chce to nejlépe uzavřenou bednu, kde na ně praží žárovka cca 10 cm nad povrchem... s mrtvicí bych to neviděl tak bledě, jestli je co půl hodiny nevyrušujete a nehladíte... jinak mě nic nenapadá, s Kavapem jsem problémy nikdy neměl, takový počet uhynulých jsem měl u 100jednodenních brojlerů...

host - 75.35 (?), 4.5.2012 8:41

Dost vody mají tak, že ji kontroluji, aby jim nikdy nedošla, mají ji v pítku, kde se máchat nemůžou, takže se nenamočí. jsou v zateplené místnosti, kde je stále cca 25 st a mají udělanou žárovku ze starého infrazářiče, 60W, když je jim horko sami si odejdou. Chodím tam tak 3 až 5x denně, s tím že si jich vůbec nevšímám, nikdo je nechová ani nehladí. Prostě nevím... :(

host - 63.255 (?), 26.7.2012 23:24

Mám podobný problém. Koupila jsem z KAVAPA 10 denní brojlery, zrovna bylo chladno, tak jsem je nechala teple, ještě jsem jim svítila. Po 5 dnech jsem je pomalu začala zvykat ven. Máme postavený takový dřevěný chlívek, zateplený,s okny, aby se dalo větrat. Po týdnu doma jsem je tam dali.Když nebudu počítat, že 3 umřely hned první den po přivezení, tak dnes jsem našla 2 mrtvá. ty největší, co tam byli. Na pití mají napaječku, krmení mají přímo směs, co mi doporučili v KAVAPU. Mně přijde, že jsou strašně tlustý a úplně mají bříška až na zem, vyloženě je dřou o zem. Hodně leží, ale nic jim jinak není. Když tam přijdu a otevřu, všechny běží hned ke krmítku... takže jsou čiperná. Nemůžete mi někdo poradit, co by to mohlo být?

FulinovaLenka@seznam.cz

host - 58.224 (?), 20.6.2014 9:04

Musite hlydat tipce ny jazyckach a rucne je sundavat, kdyz jsou u kvocny tak to dela kvocna s tipcem na jazycku nemuzou jist a ani pit.

host - 73.231 (?), 18.5.2012 12:11

Dobrý den. Asi před týdnem se mi vylíhly křepelky a jedno z nich dělá už asi dva dny kotrmelce jako by se chtělo poškrábat na břiše ale nedosáhne tam a tak udělá kotrmelec, už je z toho celé malátné ale pořad pije, žere jako ostatní jen je slabší. Vzrůstově a vývojově se neliší od ostatních. Co má to křepelátko za problém?

host - 16.163 (?), 4.5.2012 7:57

Pro jednodenní kuřata cca 28 stupňů, pro 4 denní min. 25 stupňů. Nezaměňovat brojlery za kuřata vylíhlá a voděná kvočnou, ta si je zahřeje sama.

host - 75.35 (?), 4.5.2012 8:49

Koupíme je ještě jednou, pokud bude opět tak velký úhyn, chov ukončím. Viděla jsem jak se kuře rozběhlo, udělalo kotrmelec a už se nezvedlo, za pár hodin je po něm. Asi si buď zlomí vaz nebo ho trefilo...

konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 143.17 (?), 4.5.2012 10:41

Já nevím, kuřátka jsme mívali, ale teda vyléhlá od kvočny. První byla sama a až se vyléhla všechna, dala se k nim i kvočna. Není jim spíš horko? I když píšete, že se mají kam odklidit... 25st a infrazářič se mi zdá i dost...

host - 75.35 (?), 4.5.2012 11:54

Kdyby jim bylo horko, tak se pravděpodobně odsunou všechny, ale leží pod žárovkou, pěkně natažené, nemačkají se k sobě. Tak si myslím, že jim je tak akorát...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz