Noční světlo
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 228.54 (?) 18.9.2016 16:33
Ta kamera špatně nevypadá, ale abyste nedopadl jako já... Ještě k te kammere, nevím kde budete mít kameru umístněnou, ten objektiv má nejmenší parametr poměrně velký, když budete mít kameru oddálenou, nic moc v obraze mít nebudete cca 40st záběru tzn ne celý výběh, ale jen jeho část, budete muset s kamerou pořád točit, abyste viděl co dělá slepicka vlevo mimo záběr... Já se svým panasonikem který má objektiv 1,8-16 viděl v kurníku 2x2,5m na 2m výšku musel dát předsádku x 0,6, abych viděl celé hřadlo...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.212 (?), 18.9.2016 19:10
Tak mi poraďte když se v tom na rozdíl ode mne vyznáte. Jestli Vás správně chápu tak jde o ohniskovou vzdálenost. To znamená když dám zoom co nejdál tak uvidím nejširší záběr a ten je dle Vás jestli správně chápu malý. Budu to mít umístěné pod stropem v rohu voliery ve výšce 2 m. Voliera má délku 4 m a šířku 2,5 m. Jakou má mít tedy nejmenší ohniskovou vzdálenost abych viděl co nejširší záběr? Mám tedy vzít s menším zoomem?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.54 (?), 18.9.2016 21:18
Ano je to ohnisková vzdálenost, ta musí být co nejmenší kolem 1,8... Tato kamera se hodí na panelák, kde vše pozorujete z větší vzdálenosti, U některých kamer je uváděn pozorovací úhel u vás by měl být větší než 70st. Ideálně 90st..Ten zoom může být třeba 24x to je jedno, ale jde o tu ohniskovou vzdálenost... V tomto prostoru co uvádíte je otočná kamera "luxus" Dle mého názoru bych koupil IP statickou, nebo varifokální kameru, v co nejlepším rozlišení.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 53.212 (?), 19.9.2016 10:21
Moc děkuji za komunikaci s Vámi. Jste jeden z mála který komunikuje normálně i když jde o specifickou komunikaci. Jestli správně chápu tak potřebuji ohniskovou vzdálenost co nejmenší aby byl úhel záběru dostatečně široký. PTZ jsem vybral z toho důvodu anych mohl operativně najet na detail a přiblížit jej. V noci mi leze kuna a kočky po pletivu voliery. Našel jsem ještě venkovní FTZ s f = 2,8 - 12 mm ale má pouze 4x zoom a 2MB. Bude to stačit?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 53.212 (?), 19.9.2016 11:29
WANSCAM HW0045 PAN/TIT PTZ 2.0 MB Full HD.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.54 (?), 19.9.2016 20:32
Nechci se mýlit, ale měl jsem Wanscan otočnou kameru Full HD 4x optický zoom, měla anténku na wifi příjem...2x mi odešla jednou v záruce, poslali mi novou, po 2. už to bylo po záruce, stejná závada... spadlý fw, nejde se připojit... Příště půjdu do značkové kamery, třeba do toho typu co jsem poslal včera odkaz... Ještě k té kameře, nebyl jsem spokojen ještě s tím, že kamera se nedala zvednout do roviny, ale dost pod cca10st... Cili to co je ve stejné výšce naproti kameře jsem neviděl, musel jse kameru dát na 3m stožár, aby splnila to co jsem potřeboval vidět... S tím ohniskem je to tak jak jste napsal... Myslím si, že na tu vzdálenost je 20x zoom přepych, uvidíte zrnko v písku přes celý monitor... Taková kamera se použvá na ulici... Jen takový dotaz, máte k dispozici veřejnou ip adresu, aby ste mohl sledovat záběry z kamery odkudkoliv?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 53.212 (?), 20.9.2016 9:28
Opět jste mne něco naučil a to smysl veřejné ip adresy. Abych se přiznal nevím vo co de. Laicky to chápu tak, že můj přípojný bod k internetu (mám VDSL od O2 na pevnou linku) tak si myslím, že veřejnou IP mám.
To, že kamera nejde natočit do roviny by mne nikdy nenapadlo, to je praxe a na to bych přišel až po zakoupení. Děkuji za know-how.
Ten typ kamery co jste mi poslal včera tak jsem pochopil, že není dálkově řiditelné otočení a zoom.
Váš názor na volbu mezi kamerou typu CCTV AHD a IP. Z pohledu kvality obrazu jsou rovnocenné nebo IP kamera má lepší obraz? Nevím jak potečou data v síti. Nebudu využívat WIFI ale budu mít kabely až ke kameře.
Moc děkuji za komunikaci s Vámi. Jaktože jste na tom tak dobře odborně v IT? To je Vaše práce?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.54 (?), 20.9.2016 20:47
Dělaj jsem 8 let technika datové sítě, tj. připojoval jsem lidi na internet v pásmu 5 Ghz... A ohledně kamer mám zkušenosti díky tmu, co jsem si koupil domu a zkoušel jsem to či ono...
Zkuste zavolat Vašemu operátorovi, zda máte veřejnou IP adresu, většinou O2 přiděloval neveřejnou IP, nebo veřejnou IP pro více lidí, tzv sílenou IP... případně zkuste se zeptat, zda by Vám jí přidělil, u některých IP kamer se dá připojit i bez veřejné IP, ale s ní je to jednodušší... Ještě mě napadla jedna věc, jakou máte aktuální rychlost internetu? Pro tyt kamery je doporučená rychlost 8 Mbit Download a Upload alespoň1 Mbit... a nevypadávající odezva sítě /ping/ Pokud je rychlost menší, z práce se na Vaší kameru nepodíváte, respektive, budete muset snížit rozlišení a bitrate, pak bude obraz neostrý, samá kostka, bez HD...
Ip venkovní /voděodolné/ kamery, nejlépa značkové s více jak 3MB jsou už dobré a kvalitní a vydrží, ale pokud máte malou rychlost ntu, viz 2. odstavec... Doporučoval bych zkusit blešák ve Vašem městě, či zastavárnu a koupit na test obyč kameru /třeba na ty mini DV/ a testoval ohniskovou vzdálenost, sv. podmínky a pod. pak budete vědět jaký parametr ohniska budete potřebovat... Nebo jsou v každém městě firmy, které se zabývají zabezpečovací technikou, ty Vám zaměří, kterou kameru zvolí, případně nainstalují, ale je to o větších penězích...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 53.212 (?), 21.9.2016 10:22
Tak jste mne naučil další pojem a to o jaký jde druh IP adresy. Ta se dle mého laického vyjádření dělí na pevnou IP a proměnnou IP. Pokud kameru připojím do interní sítě potřebuji aby měla pevnou IP adresu abych stále věděl kko je kdo. Když kameru připojuji do internetu tak potřebuji aby měla IP adresu veřejnou. Tady je mi jedno zda adresa IP je pevná nebo proměnná, důležité je aby byla veřejná abych se mohl z kteréhokoliv PC přes internet připojit.
Změřil jsem si rychlost připojení a je dostatečná. Kamera WANSCAM je Čína a tudíž netrvanlivá. Problém je v tom co dnes není Čína. A jak to poznat. Snad jedině cena by mohla napovědět. Vybral jsem ještě jednu (dražší) ale nevím zda je lepší. Váš názor na ni?
CCTV Speed Dome Wifi Sony 1080P Full HD Onvif IR IP Camera Wireless outdoor IP66 Rating waterpoof with 4X Optical Zoom lens
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.54 (?), 25.9.2016 10:46
Veřejná IP adesa (ta je jen pevná a přiděluje ji operátor-poskytovatel internetu) většinou je to IPv4 (už docházejí a už nyní se používá IPv6) IPv4 je např. tento formát: 77.75.77.53. Tak když zadáte tuto ip adresu do Vašeho prohlížeče třeba v zaměstnání místo www.seznam.cz, otevře se vám dialogové okno Vaší kamery... Podmínkou je mít nastavené na Vašem wifi routeru, kde bude ve wanu zadaná veřejná Ip adresa, tzv tunel, nebo take DMZ... Váš router dává rozsah vnitřních adres /např. 192.168.1.100-192.168.1.200) na kameře se nastaví třeba 192.168.1.2 a na routeru se pak musí nadefinovat DMZ tuto kameru a zobrazovací port... Vsechny Pc, vcetne ntb, které máte pripojené doma ve Vaší vnitřní síti, tedy za routerem, tak tam abyste se podíval na Vaší kameru, tak zadáváte do prohlížeče IP adresu 192.168.1.2... Pokud nemáte veřejnou IP, na kameru se podíváte pouze doma, ale v práci ne.
Ohledně této kamery, nevím, jak jsem psal měl jsem zkušenosti s 2. Neznačkovou a značkovou Airlive a příště bych šel opět do značkové...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|