Můžu dát rok starého kohouta k 12-týdenním slepičkám?
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.46 (?) 6.9.2013 13:05
jak docílit aby staré slepice neklovaly ty mladé, poradte. děkuji jirka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.2 (?), 13.4.2015 8:43
Kuřata - kohout. Tak u mě kohout s kuřaty skončil. Týden jsem měl kuřata (dvouměsíční) v ohrádce v kurníku, aby si na sebe zvykli. Kohout je bránil při každém mém příchodu. Kontroloval, jak krmím výhružně se stavěl mezi ohradu a mě. Po puštění kuřat s nimi chodil a vše v pohodě. Průšvich nastal, když jsem našel dvě kuřata s pochroumanou kostrou a běháky (klouby) kohout je začal pojímat a rošlapal je. Byl odňat od hejna i se svoji (naší jedinou nostnicí) družkou do karantény, a kuřata se mají čile k světu a již ovládli celý výběh. Dříve se zdržovali u kurníku. Na kohoutu se zdřejmě dnes provede exekuce, dle dřívějšího rosudku, kdy byl přistižen při činu. Slépka se vrátí ke kuřatům. Občas je taky prožene a párkrát klovne u koryta, ale jinak v pohodě. Toť má zkušenost.
Lukáš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.2 (?), 15.4.2015 8:40
Šanci již nedostane. On je opravdu divoch. Skočil i na mě a myslím, že by se to začalo stupňovat. Sousedovi jsem dal jeho bráchu a je to to samé. 7 slepic a morduje je od rána do večera. Halt divoká míšená krev. Slépku jsem vrátil ke kuřatům a v pohodě. Kuřata se krásně rozchodila po celé ploše a šmejdí od rána do večera. Když tam byl kohout, tak si netroufli ani před kurník. Kohout je v karanténě a výbírá se mu recept tak nějak na míru. Vyhraje to asi na víně, protože se provinil
Lukáš
|
|
|
|
|
|
|
Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář (362) - 134.151 (?), 16.4.2015 18:28
Lukáši, chápu, že kouhout už to má nejspíš za sebou, takže jde už jen o konstatování..., ale na vině jste Vy nikoliv kohout.
Vy s jednou slepicí a soused s těmi 7 nemáte vůbec kohouta mít. Na jednoho standartně rostlého kohouta by mělo být zhruba 20 slepic. S tím co máte by byl divoch asi i kapoun.
Možná to jako mužský berete podle sebe, ale zrovna v tomhle se srovnávat nedá. Kohoutek může a chce o mnoho víc než jednou za den či týden nebo měsíc:).
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.2 (?), 17.4.2015 11:16
Kohout ještě žije, neb bylo teď hodně práce na zahradě. No ale víikend je za dveřmi a nedělní oběd...
Není kohout jako kohout. Todle je pošuk. Pamatuji si kohouty mého otce. Vždy kliďasové. Srovnali hejno, pojali družky a klid. Jakmile se oběvil takovíhle rapl, měl to spočítané. Musí se halt hledat.
add Kapoun by se určitě udržel, páč mu člověk chyrurgickým zákrokem vštípil jiné myšlenky.
add Srovnání já a kohout. Tak to mě ani nehne. To bych musel být hodně výkoný, nebo hodně bohatý. Ani jedno kritérium nesplňuji tak že tak
Ať se daří Lukáš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 225.134 (?), 25.5.2015 17:14
Také jsme měli kohouta, kterému postupně stářím :) povymíraly družky, až zůstala jen jediná... Kohout (čtyřletý) je mazlíček, polévka nepřipadala v úvahu, koupili jsme mu pět kuřiček, zůstaly oddělené pletivem až do 21. týdne a všechno v pořádku. Tak to asi bude opravdu i kohoutem, nejen chovatelem. :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|