Liheň na drubež Bioska monoplast 60

host - 39.231 (?) 
26.7.2010 14:43, zobrazeno: 102282x

Ahojky vsem, ma mi prijit starsi lihen na 60 vajicek slepich a ma byt plne funcni. Jenze jsem se na internetu docetla, ze nezdary muzou byt pri lihnuti take z duvodu nejakych nemoci z plisni nebo co, jako ze se ulozi v lihni na stenach a ruzne... a pak se to muze prenaset na zarodky drubeze pres skorapku..nejake cerne fleky a tak... Jsem v tom velky laik, chystam se poprvne lihnout... jinak mi kvocny moc vajec nedavaji, tak cizi vajicka v kladam pod kvocny a zaviram do boxu, kde maji klid a neslezou s vajicek nez vsechny dolihnou... a pak ma kvocna kupu kuratek, ale to je ten klasicky zpusob... Ja bych vas timto dotazem poprosila o nejaky osobni zkusenost se starsi lihni nebo treba vysvetlit jak je s temi plisnovymi nemoci v lihni a tak ruzne... kdyz jsem to nejak cetla dostala jsem trochu obavy z lihne... Dekuji moc predem vsem za informace... Žanet----Žanpets

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 21.103 (?), 8.8.2010 22:33

pokud vam mohu doporučit tak za prvé když už chcete líhnout tak si kupte líhen novou z biosky sedlčany pošlou vam ji na dobírku. a k ní návod na líhnutí protože v každém druhu líhně se líhne na jinou teplotu, dělají líhně pro drobnochovatele a jsou z plastu takže se tam netvoří žádné plísně atd. v návodě máte přesně popsáno jak líhnout kam líhen umístit atd. já osobně bych do toho nešel a koupil bych si jednodení kuřata anebo kupte rovnou 17 týdení slepičky máte je rovnou vakcinovány asi 6 vakcinama což doma neuděláte a  ani je za tu cenu nevykrmíte, já se zabývám slepicema nebo resp. prodejem slepic asi 15 let a přesně jsem ze začátku přemyšlel jako vy, protože dneska když nasadíte slepici tak není jistota že ty kuřata vysedí.tak jsem šel do líhní na 50 vajec . a všechny zkušenosti jsem draze zaplatil ale zaleží co chcete. ja jsem si taky začal líhnout sám no a nakonec jsem začal brát slepice velké 17 až 19 týdnů a prodávám je za nějakych 145 kč což doma za tu cenu neuděláte)  neživím se tim, ale je to muj velky koníček nebo spíš kůn, pokud by jste chtěla ještě něco vědět ta mě pošlete email na tuto adresu bezplatně vám poradím. selasa @ seznam. cz

host - 147.9 (?), 2.10.2010 20:28

Mno paní se to asi chce naučit a ne kupovat hotové slepice. Doporučuji si přečíst například starší knihu Dr. Vítězslav Orel a kolektiv - Umělé líhnutí drůbeže. Jsou i novější od pana Tuláčka z nakladatelství Brázda. Jen to chce začínat s menším počtem vajec a vyřešit si obracení. To je u starších líhní problém, dělalo se ručně. Jinak propad je vždycky a faktorů které ovlivňují výsledek líhnutí mnoho. Jen se nebojte a pusťte se do toho. Každý někdy začínal.

host - 40.193 (?), 27.10.2010 19:29

Zdravím. Vůbec bych se toho nebál. Začínal jsem také tak.  Loni jsem si vyrobil líheň vlastní v ceně do 600kč. Je plně funkční, bez problémů. Líhl jsem v ní snad všechno a to i kučata s kachnama dohromady. A to se říká, že to nejde. Napiště sem e-mail. Poradím vám se vším, včetně nastavení teploty vámi zaslané líhně. Jo a do líhně za 7.000,-Kč bych rozhodně nešel. Pokud ovšem nemáte peněz jak šlupek.

host - 180.138 (?), 9.11.2010 22:20

zdravím, byl by jste tak hodný a vložil návod na výrobu vaší líhně? popř i nějaká fota?

předem moc děkuji a jsem s pozdravem

Martin
omorica@seznam.cz

host - 228.210 (?), 31.12.2010 22:53
dobry vecer prosim kto mi poradi ako zistim co je vo vajci aky zarod sliepka ci kohut :-)

host - 72.22 (?), 2.1.2011 19:23

Ono záleží na tom, co líhnete. Líheň za 600,- Kč musí mít nejen mizerný termostat (proporcionální za tu cenu nekoupíte a u obyčejného vžy kolísá teplota), ale zřejmě i vytápíte žárovkami, což je opravdu velmi nespolehlivé. Stejně tak určitě neřešíte vlhkost ani otáčení vajec. Takže nesrovnávejte Trabant s Mercedesem.

host - 137.1 (?), 31.1.2011 14:18

Dobrý den, už vás tu někdo žádal o foto vaší líhně-jak jste udělal, aby jste líhl i jiné druhy s těmi kuřecími? Mají rozdílné teploty pro líhnutí, ne? Mohl by jste mi prosím poradit jak a z čeho si líheň vyrobit-děkuji   Martin   sandma@seznam.cz

host - 250.238 (?), 13.3.2011 12:10

Dobrý den chovám kačeny už druhým rokem a ted bych si chtel udelat líheň poslal by jste pls vložit navod a foto te vaší díki       ondrej.jakes@seznam.cz

host - 225.226 (?), 13.3.2011 14:52

Můžete mně prosím poradit, kde se dají koupit násadová vejce pekig. káčat pro líheň? Děkuji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz