Kokcidioza - prosím radu

host - 36.212 (?) 
29.3.2012 23:44

Potěšilo mě, že radíte Sulfakox-T. Mám starší slepici, která má delší dobu průjem a nenese a tak si myslím má kokcidiozu. Jenže na tom návodu k Sulfakoxu je napsáno, že se nemá dávat nosnicím. nevím z toho jak dlouhá je doba než by se její vajíčka mohla jíst. poradíte mi? předem děkuji. vladimír

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 16.163 (?), 1.4.2012 15:14

Je-li sleoice starší,má delší dobu průjem a nenese, tak to nejspíš vůbec nebude kokcidioza. Takovou slepici rychle vyřaďte z chovu, jelikož se dočkáte pouze dalšího šíření nákazy. U slepice např.leukoza, tuberkuloza,,pulorova nákaza a další, toto je třeba si trochu nastudovat z literatury. Dospělá drůbež je ke kokcidioze odolná, aktuální je to u kuřat a mladé drůbeže. Staré slepice jsou rezervoárem neřestí, proto je třeba je včas obměňovat a nečekat až zemřou stářím.

host - 36.212 (?), 3.4.2012 22:16

díky moc za radu, udělám to podle vás bude na Velikonoce na paprice.

host - 252.25 (?), 23.5.2012 7:14

Určitě bych slepice přeléčila na koksidiozu dokud nejsou ve snášce, protože pokud snáší musí se vejce 20dnu po léčbě vyhazovat a neměli by se ani zkrmovat, možná leda velkým prasatum, nejlepší je esb3 které zabýrá i na salmoneli a jiné neřesti.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz