Kachna pižmová
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.39 (?) 27.5.2012 18:20, zobrazeno: 62518x
dobrý den, už na několika stránkách jsem hledala radu, najdu ji aspon tady? chovám kachnu pižmovou kterou mám druhým rokem.prvním rokem jsem měla dvě.pbě nakladli spousty vajec, ale ani jedna nedoseděla do konce.vesměs je rozdupali.našla jsem a zlikvidovala kachnu která mě je rozdupávala.letos mě ta druhá snesla 25vajec, seděla na nich 14dní, ale zase s nich sesedla.vejce jsou uplně studená.snažila jsem se ji nerušit, krmit jsem chodila taky druhou stranou, ale nic na plat.nevydržela sedět.poradí mi někdo aspon trošičku s chovem?předem moc děkuji za radu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 193.4 (?), 28.5.2012 0:51
To je zvláštní, neboť pižmovky jsou snad nejspolehlivější matky... prováděla jste kontrolu oplození vajec? Toto se mi stalo pouze jednou, když byla celá snůška úplně čistá... spíše než kachny bych zkusil vyměnit kačera...
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.39 (?), 28.5.2012 11:33
jen dvě vajca jsem prohlídla, tak moc tomu nerozumím.ikdyž jedno jsem rozbyla a bylo zcela čisté.jak když rozbiju slepičí vejce.pouze žloudek a bílek.podívám se do dalších.stejně z nich už nic nebude.
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.1 (?), 30.5.2012 21:54
Poraďte mi taky, letos jsme kachny zkusili prvně, vloni jsme koupili kachny /bílé/ a kačera /barevný/ ale prý obojí jsou pižmovky. První kachna zasedla, 35.den jsme se těšili, nyní už je to 40 dní a stále nic. Jedno vejce jsem jí sebrala a rozbila, vylil se mi žloutek a smrdělo to. Myslíte, že už sedí zbytečně? Ona z nich sleze jen když se jde najíst a vykoupat, jinak sedí a má je pěkně schovaná. Druhá má líhnout za týden, tak jsem zvědavá.
|
|
|
|
|
|
|
host - 143.39 (?), 1.6.2012 9:52
dobrý den, tak jsem rozbila další dvě vejce.našla jsem v nich krvavé stopy.tak si myslím že jsou oplozené.začínám je pomalu likvidovat, vařím je a po rozbití jsem tuším narazila na uvařenej zárodek.pomohlo by mě pokud snese další vejce je aspon od sebe oddělit aby mě je kačena vyseděla až do konce?pokud je ovšem problém pouze v kačerovi.dalo by se to vyřešit i takhle?předem moc děkuji za odpověd.
|
|
|
|
|
|
|
host - 8.37 (?), 4.6.2012 12:18
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli by mi nějaký zkušený chovatel neporadil s chovem pižmovek. Minulý rok sem si pořídil dvě kachny nepříbuzné a strýc mi daroval chovného kačera, kterého měl vyzkoušeného. Letos mi tedy kačenky snášely vejce a vše proběhlo tak jak má. Zasedly a seděly jen se chodili nažrat a okoupat a sem tam je pojímal ještě kačer. Po cca 35 kdy se začli líhnout káčata a obě kačeny když se jim vylíhla 4 kacata tak přestala na vejcích sedět dál a už je nezahřívala. Přitom měla ve hnízdě jestě dalších 10 vajec. Tak nevím kde je chyba. Uvažuji že po příštím líhnutí budu kačanky odebírat a dám je pod žárovku.Ale nevím jestli je to dobrý nápad. Za všechny rady děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
host - 154.107 (?), 16.2.2015 10:48
Prosím o radu, mám koupené 2 kačenky a nepříbuzného kačera pižmovek. Jak a kam umístit hnízda na snášení a sezení. Můžou být hnízda venku v zahradě, na jaké místo je nejlépe je postavit. Kolik vajíček je nejlepší nechat pod kačenkou k vysezení? Předem moc děkuji za odpovědi :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 154.107 (?), 16.2.2015 10:49
chci se také optat, je potřeba kachnu s vylíhnutýma kachňatama oddělit od ostatní drůbeže na zahradě a jak velký výběh a na jak dlouho pri ni zřídit. Díky všem
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 16.2.2015 12:03
Pižmovky se rády a s největší nadějí na oplození vajíček páří ve vodě. Ovšem pozor-voda musí být plýtká-cca10cm-jinak hrozí utopení kachny, ta bývá oproti káčerovi poloviční, jeho kopulační orgán je dlouhý, spirálovitého tvaru, spojení trvá i přes minutu. Další plus je voda ČISTÁ. Osvědčené jsou hliníkové lodny používané v potravinářství, jsou vhodné i pro mladé kačky. Z nejstaršího příspěvku není jasné, jestli je v chovu káčer- pokud ne, budou vejce pochopitelně bez zárodku. Po dobu snášky i sezení musí mít kačka stálý přístup k čisté vodě. Hnízdní budky musí být na klidném, stinném místě, dobře vystlané čistou suchou podestýlkou, kterou si ptačka doplní o peří. Je dobré mít možnost hnízdo zkontrolovat-dvoje dvířka-přední+zadní, prohlídku uskutečnit, když se kachna vydá SAMA na vycházku-nebojujte-je to ještěr, který brání své nejcennější! Může Vás vážně zranit, nechca rozbít vejce... S.P.,Ch.
|
|
|
|
|
|
|
host - 68.110 (?), 6.4.2015 9:41
Tak mám od ledna kačera a dvě kačenky doma, jsou nádherné a již zvyklé, cca před 14 dny kačer začal kačeny pojímat, ale zatím jsem se vajíček nedočkal. Poradí někdo jak dlouho od páření kachna začne vajíčka snášet?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|