Díky za tip, ale dočetla jsem se v podstatě to, že je málo šancí. Pokusím se hodit řeč se sousedy a na něčem se dohodnout. Koneckonců já tu bydlím dva roky a oni tu řádí už dávno :) přede mnou.
Dnes jsem se dočetla, že na kuny si někdo pochvaluje trus tygrů. lvů a rysů :) Znamená to vyrazit do zoo a tam vyprosit tento speciální materiál. Prý to na kuny funguje, ale v tuto chvíli nemám tento problém. Jak tak pročítám, nemyslím si výpad kun je záležitostí pouze okrajů lesa a pod. Nejspíš jde i jakékoli místo na vesnici, kam si prostě kuna dovolí vlézt a projde jí to. Zatím u nás nezaútočily, ale ráda udělám preventivní opatření. Do ZOO však zatím nepojedu.
Já jsem opravdu amatér a tím i zůstanu. Slepice mám jen na vajíčka, před týdnem jsem podlehla dceři a koupila králíka jen tak pro radost :) Já si to zdůvodním, udělá mi alespoň trošku vlastního hnoje pro záhonky, ale mám starosti už i o něj :) Nejsem vychovaná v prostředí chování zvířat pro porážku i když jí chápu. Nesnáším už ty produkty z obchodů, ale sama si je nezabiju atd :) Prostě složitý přístup. Nicméně jsem odbočila, potkani a kuny jsou problém. Existuje-li metoda, jak je vzdálit, hurá :))))))