Co je špatně?

host - 157.239 (?) 
18.6.2015 14:01

Ptačí anatomie, uspořádání kostí, šlach, svalů běháků-ZÁVĚSNÉHO aparátu .Ve spojení k ideálu se blížícím technickým vybavením je to jeden z předpokladů úspěšného, zdravého chovu, přinášející prospěch zvířatům i lidem. V případku bidel jde hlavně o kvalitní odpočinek, kdy můžou kurové nerušeně snít své snywink, aniž by vydávali spoustu energie na balanc, aby netrpěli křečemi, otlaky prstů, přechodu hrudníka a břichacrying. S.P.,Ch.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 18.6.2015 16:27

Teď jste mi "můj drahý" (uvozovky kvůli Vaší paní, aby bylo jasné, že jí nelezu do zelísmiley ) S.P. z Chropyně nasadil brouka do hlavy s tím naklopením hřadů.

Kolikrát ty naše holky a kohoutka pozoruji a připadá mi, že jsou úplně v pohodě, ale co když by mohli být ještě víc... tož babo.. ehm, tedy chlape, jak by podle Vás měli být ideálně naklopeny? Ať si to můžu promyslet.

P.s. Mimo téma - Dneska se nám doma nějak ocitl had, manžel říká, že slepýš. Protože byl živý a nijak nepoškozený i když evidentně trochu otupělý, tak jsme ho přemístili na bezpečné místo do trávy mimo dosah našich slepičích holek. Ale přemýšlím, jak se k nám dostal... jestli se doplazil sám, což se mi moc nezdá nebo ho přinesl kocour co byl venku.. to mi připadá jako pravděpodobnější, ale zase kocour byl fuč a hádek neměl na sobě ani známku, že by ho nesl. Kromě toho, minule nám jedna kočička přinesla ocásek, který možná ješterka "upustila" a slepýši je pokud vím pouštějí taky, tak nevím.

No nic, mě těší, že tu máme přírodu, ale ti naši lovci by se mohli jenom dívatsmileylaugh.

host - 157.239 (?), 19.6.2015 7:20

100 procent je v některých případech strop, maximum, ale jak jinak posunout laťku výš, než se pokoušet ji a tím dosavadní limit posunoutcheeky. K témuž v případě bidla napomůže jeho náklon, a to směrem hledím nahoru, ocáskem vzad. Pro pochopení je dobré si nejmazlivější klidné zvířátko posadit na podloženou před či upaženou ruku. Sami-doslova na vlastní kůži-raději oblečenou-wink ucítíte to, o čem bych tu stránku psal. Lehký, mírný náklon kuřího těla na hřadu VZAD má blahodárný účinek na bězděčné zpracování potravy, u slepic na cestu vajíčka vejcovodem, na snadnější vylučování bez potřísnění sebe sama, svých kolegů a stěn. Taky odpadá nebezpečí syndromu pádu střemhlav, když-především kohoutům s velkým těžkým hřebenem konečně na chvíli padne hlavalaugh. Jako prevence proti odírání hřebene, proti přehřívání hlavy je taky vhodné neumístit poslední bidlo příliš blízko stropu-zkuste si představit kohouta v jeho zpěvné pozici. S.P.,Ch.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 19.6.2015 13:52

Děkuji za vysvětlení, holky sedávají rovně i na ruce a vysloveně se o to i snaží na klíně, když je chci dát trochu prdelkou nasměrovanou níž.

Nicméně, pouvažuji o tom, jestli přeci jen trošku hřady nenakloníme, protože kdo ví... třeba nám pak nebudou tolik holky trpět na záněty vejcovodů.

Z těch našich úplně prvních 8 slepiček, už máme jen dvě Růžovku a Bílou, obě zatím v pořádku. Zelená, která v postižení následovala své souputnice, umřela včera.

Ostatní slípky jsou zatím v pořádku, ale jsou o rok až dva mladší, takže... hmm, asi to zkusíme. Kdyby to pomohlo, bylo by to skvělé.

host - 157.239 (?), 19.6.2015 15:21

D.den, mě při pažnícheeky zkoušce šlo spíš o pocítění stisku-ten se u krotkých slepiček asi spíš dostaví při Vašem cíleném rychlejším zvratu ruky. To chvilkové štípnutí je více podobné skutečné síle zavěšení na haluzi-bidle-hřadové lati. Ono je taky rozdílné držení těla v bdělém stavu a při spánku-tam přebírají kontrolu jiné mechanismy, svaly šetří pařátový zámek. A- lehce předjímám Vaši reakci- ve Vaší náruči či klíně musí blaženě spát každý ptáčekwink-opeřenej-dodávám, aby si Váš něco nemyslellaugh! S.P.,Ch.

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 19.6.2015 23:18

laugh Vy jste mě zase rozsmállaughyes.

Zítra to tu změnu naklopení hřadů nadhodím, zkusíme to a uvidíme.

Mám tušení, že v nejbližších týdnech podlehne i jedna z popelek (modrý dominant) Fialová. Přestala baštit, sice něco málo zobne, ale volátko má téměř prázdné a od včera chodí spát místo na hřad do hnízda. Takhle to nějak vždycky "začíná". I když jednou to tu už u ní bylo a znovu se "rozežrala". Tehdy pomohla vitaminová pasta, aby získala znovu apetit a s apetitem se zase srovnala. Tak uvidím jestli to nyní zabere také. Zvažuji, jestli jí nenasadím i ATB. Snášet přestala a pokud je to v relativním začátku, tak by to mohlo zabrat.

Jo ještě mám jednu otázku do placu... Jedna z loňských bílých (asi ten Dekalb white jak jsme tu nedávno diskutovali) průběžně kýchá, dělá to už od začátku co ji máme, ne vysloveně často, ale 1-2 za den krátké kýchnutí zaregistruji.  Není nějak výrazné, takové slabší pšíknutí, ale je stále, což mě celkem znervozňuje.

Nachlazená podle vnějších známek není, celkově je v pořádku, ale přemýšlela jsem o tom, jestli by se takhle nemohlo projevovat kdyby měla infekci dýchacích cest, nějaké parazity na plicích apod... jenže to kýchnutí je opravdu velmi slabé, párkrát jsem i zkoumala jestli jsem se vůbec nepřeslechla a není ani časté, ale každý den. Pokud je to nějaká infekce na dýchacích cestách, tak je řešení relativně jednoduché, ani s vajíčky kvůli ochranné lhůtě nebude problém, bílé jsou jen od ní a ještě jedné, ale nechci do ní cpát léky jen tak. Tak nevím, co s tím. Co myslíte Vy?

host - 185.138 (?), 19.6.2015 23:07

Moji kocouři trápí ještěrky a když už je přinesou, mají i dvě stopy po ztrátě ocásku. Teď je týden pauza, tak snad nevychytali všechny...

Veselka10 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (362) - 134.151 (?), 20.6.2015 1:07

No jo, on ten lovecký pud těžko u šelmiček krotísmiley.

U našich čičin je to tedy ještě celkem v normě. Zatím jsme měli doma jen ten ocásek od kočičky... běžela mi naproti a ještě se jí kroutil z tlamičky... a ten ten slepýš kterého jsem doma našla bez kočičí asistence. Zajímavé, alespoň pro mě je, že ani jedno z toho nemělo na sobě žádná poranění od lovce, i ten ocásek měl "jen čisté puštění".

Jinak nám sem tam loví myšky. Ta kočička si většinou chvilku hraje a pak jí zabije a potvora obvykle i sežere, ale ten čičák, který jediný mohl toho slepýše donést, tak ten si chce jen hrát, je na ně vlastně strašně opatrný a sem tam se podaří myšákovi.. no přiznávám, že občas tomu trochu pomáhámwink... i utéct.

Ostatní naše čičiny nějak o lovení nemají přílišný zájem a raději tráví čas výhradně v naší společnosti.  I když, pokud se jim náhodně naskytne příležitost.. úlovek jiného atp., tak i z nich jsou rázem lovci.

No aspoň, že naše potkany i kuřátka, když byla malá nechávají na pokoji. Pořád jim vysvětluju, že na zvířatka koukat - nelovit, ale ne vždy to zafungujelaugh.

host - 100.19 (?), 29.6.2015 22:39

Tak HURÁ, už spí 11 slepic na hřadě.Jen ještě 4 slepice, které jsme vyhnali z okna nechtějí na hřady. a okno jsme jim zatím raději zadělali.

host - 75.115 (?), 15.6.2015 22:16

nezakoupili jste si slepičky z velkochovu? tam mladé kuřice nemají hřady a prostě neví co a jak... časem zjistí na co hřady jsou a bude po problému..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:21
Jak je to s kvalitou Red Einhell?9:06
Jak je to s kvalitou Red Einhell?7:45
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz