Čmelíci
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.21 (?) 4.9.2012 20:18, zobrazeno: 105910x
Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s čmelíkama a slepičíma blechama?Budu ráda za všechny rady a tipy.Jen neeee, vypálit kurník
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.163 (?), 5.9.2012 9:00
Já zkoušel čmelíkostop, natírat vápnem zevnitř kurník (čtyři dny po sobě a čmelíci se vyrojili odněkud znova!!). Základem je mechanická očista od vší podestýlky a výkalů a pak najet podle návodu s těmi přípravky. Jsou velmi šetrné a musím říct, že zhruba po týdnu postupného užívání přípravků podle návodu jsem už neviděl ani jednoho. Nesmí se ale podcenit výborný výsledek a kurník musíte udržovat preventivně dál.
|
|
|
|
|
|
|
host - 139.21 (?), 5.9.2012 21:13
Děkuji za tip, čmelíkostop si zitra jdu koupit.Ale děsí mě představa, že do toho kurníku budu muset vlézt, mezi ty čmelíky a než ho celý dukladně vymetu, budu pěkně poštípaná. A to je tedy něco, ty štípance.Desetkrát horší, než od komára.čmelíkostopem to klidně celé poleju, hlavně,aby to zabralo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.163 (?), 5.9.2012 22:51
Ještě dodatek, jestliže chcete levnější řešení (čmelíkostop je sice vyžene, ale na krátko a je to drahý řešení) a dle mého soudu trvanlivé, pořiďte trojkombinaci od Iframixu. Pošlou trojkombinaci, za nbějakých osmset s poštovným. To zabere.Čmelíci mě snad ani moc nekousali, ale šimrají a hlavně když je někde vrstva a jsou napití krve, tak se dělají při očistě kravé šmouhy, tfujtajbl. A do vlasů lezou ty mrchy brrr když na to vzpomenu.
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.173 (?), 6.9.2012 0:23
Doporučuji upnuté oblečení - dlouhé rukávy a kalhoty přetažené přes boty a pořádně použít repelent - není to stopro, ale rozhodně to minimalizuje útoky čmelíků na Vás...
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.69 (?), 22.9.2012 18:15
V drogériích s barvami prodávají jednorázové kombinézi s kapucí asi za 60 Kč.Mám vyskoušeno, hned pak letí v pytli do popelnice.
|
|
|
|
|
|
|
host - 148.1 (?), 30.9.2012 15:52
Mohu se prosím zeptat, jak se Vám čmelíci dostali do vlasů?Co jsem se dočetla, tak přece čmelíci jsou ¨běhenm dne zalezlí ve škvírách v kurníku a vylézají až večer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 34.163 (?), 30.9.2012 19:47
Stačí, když při vyklízení se ramenem otřete o zeď kurníku a do nqkolika minut je máte ve vlasech.Jdou po teple, proti směru od zářiče tepla. Mám velmi důkladně ověřeno ve vlastním kurníku, kde jsem je letos intenzivněc mítil. Jo a jinak, ve škvírách jsou, ale když už se do nich nevejdou, normálně lezou po zdi, stropě, kdekoli. V noci se pak stahují za teplem čekaje že se napijí. Já jsem čmelíky dokonce našel lézt na dřevěné plotové tyčce ohrazující plůtkem výbh, zhruba dva metry od kurníku. To potvrzuje teorii, že čmelíci si žijí vesele přes den klidně metry od slepic a pak si je v noci najdou. Nebo přes den, jen na ně vlezou, ale v noci je pijí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.1 (?), 3.10.2012 13:39
Ještě bych se zeptata, je pravidlem, aby v kurníku byly se slepicemi čmelíci? moje slípky jen občas popelí, v kurníku jsme u nich nic neviděla, jen komáry a mouchy. Může se stát, že my v kurníku čmelíky nemáme?
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.86 (?), 3.10.2012 16:46
Čmelíci většinou v kurnících jsou, za světla se snimi setkáte pouze v létě při silném přemnožení, teplo zkracuje cyklus jejich množení. Popelení nosnic, zvlášt popelení na sluníčku a v mrazu je eliminuje na minimum. Večer dejte do kurníku vlhkou bílou bavlněnou látku plínu. V noci nebo nad ránem se na ni podívejte jestli tam máte čmelíky budou na ní. Napište jak to dopadlo Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|