Řízkování malin

host - 16.190 (?) 
11.9.2009 13:38

Zjistil jsem, že sousedka má dva druhy malin. Jeden druh plodí cca v červnu a to vyřezává obvyklým zde popsaným způsobem. Druhý druh plodí srpen-listopad- prosinec prostě do zámrazu, a teď sklízí obrovské množství malin. Tento druh vyřezává až u země "naholo"většinou na podzim, ale dle jejího vyjádření je možno i na jaře. Můžu potvrdit, že každý výhon má spoustu malin a ještě teď vršky kvetou.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 61.6 (?), 12.9.2009 8:34

To jsou zřejmě remontantní odrůdy. Kdyby je řezala tak, jako ty klasické, plodily by dvakrát. Jednou v červnu, podruhé na nově vyrostlých výhonech na podzim. Uřezáním všech výhonů se zbaví té první úrody, zato má vyšší tu pozdní.

host - 35.211 (?), 26.9.2009 18:28
Mám také spoustu remontantních malin, ale teď na podzim už nemají dost slunce, protože jsme blízko lesa a stromy dělají brzy stín, takže maliny špatně zrají a nejsou moc sladké. První násada je vždy menší než ta druhá a já bych to měla ráda obráceně, více plodů v létě. Můžete mi prosím poradit, jak na to? Mada.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 61.6 (?), 27.9.2009 12:36

Remontatntní maliny plodí v létě na loňských výhonech, na podzim pak na těch nově narostlých. Budete-li ty nově narostlé udržovat během vegetace v přiměřeném množství, můžete tak podzimní úrodu trochu regulovat.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz