Jahody 2020
|
|
|
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3356) - 60.212 (?) 27.4.2020 4:03, zobrazeno: 5479x
Jahody mně docela v pohodě přečkaly letošní mírnou zimu. Jen těch listů s červenou skvrnitostí bylo přespříliš a tak jsem je všechny střikl koktejlem z Kuprikolu, Score a k tomu jsem přidal Phosfik. Problémem u mne bude asi voda, už teď se na zahradě práší. Zatím jsem udělal jen jednu zálivku, abych tam dostal nějaké hnojivo- rozpustné Yara Mila. Jahody jsou už v květu, zejména Rumba, Salsa teprve začíná. Pořád hlásí nízké noční teploty a tak jsem záhony přikryl bílou netkanou.. Práce navíc, ale co kdyby opravdu ten přízemní mráz byl. Jak jste na tom s jahodami vy?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.28 (?), 27.4.2020 6:37
Koktejl z Kuprikolu a Score Vám poradil kdo? To se asi nemá dělat, lepší by byl koktejl (tankmix) Score + Phosfik + smacedlo. Bilou textilii nutno kvuli opyleni po cca 3 dnech odstranit. Pokud jahody kvetou, dlouhodobě tam být nemůže. Jirka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.44 (?), 27.4.2020 8:00
Toé Score a Phosfik mně poradil nějaký odborník. A když jsem to na zahradě míchal, tak jsem tam uvoděl můj oblíbený Kuprikol, tak jsem ho přidal. Pokud jde o tu netkanou, tak jsem s ní počítal jen na dvě noci, protože předpověď byla na dnešní ráno 2°C ve výšce 2m a to bývají u mne dost často přízemní mrazíky. Prostě jistota je jistota. Stejně jsem počítal, že dnes to stáhnu. Nijak se s tím neskládám, smotám to do chumlu a hodím do přepravky.Stejně už jsou v ní semtam díry- prostě tři zimy na jahodách se nějak projeví.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.44 (?), 27.4.2020 8:02
Asi se budu muset trvale připojit, abych ty chyby v textu mohl opravovat.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.28 (?), 27.4.2020 11:31
Jedna zalivka je dost malo, doufejme, ze bude v tomo tydnu prset. Kolik jste dal YMC na m2? Chtelo by to jeste prihnojit ledkem vapenatym a pak hnojit v zalice hnojivem Kristalon Red nebo Kristalon Super Red (Gena). Jirka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.20 (?), 28.4.2020 16:40
Používám stejné dávkování pro všechna rozpustná hnojiva. Mám takovou malou doměrku na cca 20 g hnojiva, naberu ji plnou a vsypu do 10 l konve. Yara Mila jsem zalil každý záhon (cca 5 m2) jednou konví. Dnes jahody dostaly dalších deset litrů na záhon, tentokrát s ledkem vápenatým. Také tiše doufám, že zaprší. Aspoň jeden celý den . Pčříští týden bych asi šel do toho Kristalonu Red, asi podbnou dávku. Myslíte si, že by to šlo?
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 181.249 (?), 29.4.2020 6:31
Dávám obdobné množství hnojiva na 10m2, ale vice vody, resp. zaliji předem, aby zemina nebyla sucha a i po aplikaci hnojiva, aby se hnojivo trochu vsáklo.
YMC není podle mne zcela ideálně rozpustný, aby se rychle rozpustil v konvi jako ledek nebo Kristalon. Rozpouštím předem, např. 100g v 2 l PET láhvi a dávam do konve odměrkou 2 dcl.
Na jaře to chce jahodám dodat ješte hořčík (hořkou sůl), ve dvou dávkách - před kvetením a na začatku kvetení. Nebo udělat listové postřiky s hořkou solí. Jirka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.140 (?), 30.4.2020 7:46
Myslíte si, že je lepší napřed nalít čistou vodu a teprve potom vodu s hnojivem? Proč? Já to vždy dělám opačně. Tentokrát mně to nějak nevyšlo, ten hlášený déšť na včerejšek nebyl. nenapadl ani jeden milimetr (měly bý dva a více, což by bylo dalších 10 l na záhon).
Tak jahody už všechny kvetou, asi tu hořkou sůl nedostanou. Na zahradě ji nemám a do obchodu se nedostanu.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 57.222 (?), 30.4.2020 10:12
Tak asi to neni nutné, záleží, jak je to hnojivo v zalivce koncentrovane a nakolik je sucho. Dávam nejdříve cistou vodu, aby puda nebyla uplne sucha a k rostlinam nesla hned zalivka s hnojivem, kdyz maji deficit vody.
To je skoda, ze nemate horkou sul. Prodava se i horka sul s Boraxem. Jeste bych 1x nejakou aplikaci s horkou soli udelal, aby se horcik vyuzil pri tvorbe plodu, coz by mohlo po vikednu stacit. Jirka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 60.236 (?), 30.4.2020 11:01
Díky. Po víkendu nebo během něj se jistě do nějakého obchodu dostanu.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|