Jahoda Giganta

host - 166.18 (?) 
2.3.2008 21:03

Dobrý den. Kdo mi poradí? Dnes jsem viděl inzerát na jahody GIGANTA a popínavé jahody. Chtěl bych si je pořídit na zahradu. Máte je někdo osvědčené? Děkuji. l.blahnik@seznam. cz

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 44.124 (?), 25.3.2008 17:33

Je to jednoduché. Popínavé jahody zásadně nekupovat, neboť se jedná téměř vždy o podvod. Samopopínavé jahody neexistují. A fotografie v různých časopisech je fotomontáž a nesmysl. Jinak odrůdu Gigantela Maxima pěstuji určitě 20 let. Jednalo se o odrůdu která nebyla běžně dodávána na trh. Vlastnila jí a ještě vlastní jedna stará známá jahodářská firma. Později docházelo a stále ještě dochází (což je moje domněnka, abych nikoho nenapadl) k osvojování této staré odrůdy různými prodejci a následně k prodeji pod podobným jménem.

Uvedená odrůda byla doporučována vysazovat na stanoviště na tři roky, kde třetím rokem při dobré agrotechnice dosahovala výnosu až 1kg z jednoho keře,(mám osobně ověřeno) pozor však na různou záměnu např. senga gigana, giganta, maxis atd.

Milan Boštička

host - 99.66 (?), 8.4.2008 13:32

Dobrý den, nám jahody po obědnávce přišly v celkem dobrém stavu, zasadili jsme je a teď už budeme čekat co s toho vyroste.Po tom co jsem si zde přečetla mám docela obavu aby se to dalo jíst... Takže po první sklizni se ozvu.Martina

host - 92.113 (?), 5.5.2008 8:13

Děkuji za ušetřené pěníze. Po přečtení vašich reakcí jsem ihned přichystanou objednávku roztrhala a půjdu si koupit sazenice do našeho zahradnictví.

T.Martonová

host - 140.178 (?), 5.1.2010 15:17

Dobrý den,  u mě byla sklizeň dobrá, jsem spokojená, nevím jestli se měli nějak zazimovat...?? Ziková

host - 111.104 (?), 18.7.2008 0:35

Jahodu Giganta jsem si koupila před rokem, letos už jsem měla pár jakod. Obravdu byli obrovské, jëdna měla skoro 1o dkg, Mám ještě od Strarkla popínavé, krásně rostou a mají hodně nasazeno, Tak jsem zvědavá

host - 181.11 (?), 9.8.2009 9:04

Také jsem letos od Starkla koupila " popínavé " jahody, zasadila do velkého květináče a začala vyvazovat kl opoře. Nasazují na plody, několik jich již dozrálo, ale šlahouny místy začínají černat a usychat. Podotýkám, že vyvazuji velmi volně. Poradí mi někdo co s tím?  Děkuji ML

host - 58.49 (?), 30.5.2008 22:48

Vážení,

děkuji vám za informace o nabídce "Popínavých jahod". Ušetřili jste mi zklamání a zbytečně vyhozené peníze. Hned jdu objednávku vymazat z pošty. Člověk bohužel není nikdy dost chytrý, aby nenaletěl.
 S pozdravem      Irena S.

host - 202.230 (?), 1.6.2008 15:26

Dobrý deň!

Po prečítaní inzerátu v časopise Záhradkár som si ten zázrak objednala, pripravila hriadku a na priesady čakám do dnes. Vďaka vám som pochopila, že si žiadnu radosť od firmi domicad pobočka Skalica neužijem. Je to smutné lebo som prepásla aj výsadbové obdobie vďaka podvodníkom z P.O.BOX 66, zo Skalice   

Silvia z Michaloviec

host - 237.26 (?), 7.6.2008 21:05

Diky za usetrene penize, chtela jsem si jahody zrovna objednat, asi by me nevyrostlo nic...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz