Dobrý den. Kolem 550 m/m mám zhruba tyto zkušenosti: Prima je zelenožlutá, velká, bez příznaků padlí. Roste silně a vzpřímeně. Má ostny. Snad silnější slupky. Karát je červený, ne moc velký, kapkovitý tvar, bez příznaků padlí. Mám dva keře, jeden kamarád keř a druhý kamarád stromek. Keře nám rostou dost slabě, zato stejně starý stromek má průměr koruny asi 1,7 m! Majiteli stromku chutná (ale všecek neotrhá, ostatní otrhá), kolegovi s keřem nechutná (ale otrhá) a já se nemůžu rozhodnout (ale nic je horší). Velikostně se z rezistentních Primě vyrovnají Martlet a Pax (ostatní jsou menší). Jsou červené a cca stejně chutné. Martlet roste jako Prima, Pax má tenké a slabé výhony. Na chuť Zlatého fíku si už moc nepamatuji. Na suché hraně mám Chryso (za padlí je na hanbě). Někdy padlí unikne. Je sladší a chutnější. Z větších by k rezistentním měla ještě patřit bílá Invicta a červený Niesluchowski. U kolegy se mi Invicta docela líbila i chutnala, přeplozuje. Niesluchowský je hodně ostnitý. Oba mám zatím krátce. Za vyzkoušení by stál i Darek. Rezistentní odrůdy se středně velkými plody se mi nedaří. Narostou mi jen jako drobné. JG