Jak vyresit zpevneni kopecku
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 213.184 (?) 8.1.2011 20:03, zobrazeno: 14045x
Dobry vecer,
na fotce mam kopecek, ktery bych chtela nejakym zpusobem zpevnit, je tam hlina, co pada kdyz prsi..jinak pod nim budou zasazene palmy, dozdobeno kurou, kameny a kaminky... Myslela jsem udelat tam neco jako zidku ale ne suchou, kameny chci spojovat s betonem. Jsou nepravidelne, nejsou placate a ani nejdou moc upravit, takze proto nechci suchou. A kopecek ma vic nez dva a pul metru na vysku..Je to mozne? Delal to nekdo tak?Dekuji za rady.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.184 (?), 8.1.2011 21:12
Dobry vecer,
jsem se spatne vyjadrila, prominte :-) Chci osadit kopecek, ale asi jen temi kameny. Jelikoz je to ale celkem strme a vysoke, tak proto jsem myslela osadit ji kameny spojene betonem. Lip uz se asi vyjadrit neumim, tak snad je to pochopitelne, je to jen ma predstava a nevim, zda se to da realizovat :-) Dekuji moc!
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marvella - Zlatý Zahrádkář (820) - 23.66 (?), 8.1.2011 21:28
Aha, tak my máme stráně poměrně veliké, prudké, převýšení cca od 4 do 8 metrů. Ty osluněné jsou zatravněné, osázené keříky, stromy, trávou. Dle zsahradníka by měl být celý prostor zatravněný a zhruba do oblouku osázený keříky. Já si tam občas dám co chci a co se mi líbí a dělám si to podle sebe. Stráně, které jsou v polostínu mám osázené celé - částečně popínavými tůjemi (ty tam jsou již 75 leto co stojí dům), rododendrony, azalkami, kapradím, šeříkovcem, hortenziemi, bergeniemi, břečťanem atd. Na jaře než začne něco rašit tam mám spoustu cibulovin. Stráně jsou zpevněné, sdtále tam něco kvete, kompletně zarostlé a tím pádem tam je i minimálně plevele, lehce tedy udržovatelné. Záleží ale na Vašem vkusu. Kameny tam nemám žádné. Kdysi tam byly sem tam nějaké, pravděpodobně jako nášlapné pro lehčí "šplhání", ale léty je tam jen sem tam nějaký a spíš je dávám třeba ke kmínkům rododendronů, aby sed tam víc držela voda. Marcela
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.184 (?), 8.1.2011 21:33
Dekuji Marcelo, mimochodem taky se tak jmenuji :-)
Mne by se i libilo mit to tak zarostle jako to mate vy, ale mam sest psu a zrovna sem maji pristup, takze si to moc nedokazu prestavit :-) Jak se vi, psi vykonavaji sve potreby vsude kde neco roste, takze... :-) Proto volim tento zpusob, jen kameny, pak az si udelam nejakou zahradku, tak tam nebudou mit pristup ani nahodou :-) Tak co myslite, muzu to tak udelat?
Dekuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.184 (?), 8.1.2011 21:43
No ja mam dva velky a ctyri maly, a to jsou dablove, jack russell, hrabou a chytaji vse co se hybe :-) Tak ja to zkusim a pak dam vedet jak to jde :-) Uz se moc tesim, miluju tyhle tvorive prace.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.106 (?), 8.1.2011 22:28
Řešení je i v použití netkané textilie a pletiva, které se pak z vrchu kryje vrstvičkou půdy nebo šterkové horniny po položení kamenů, ale až po řádném slehnutí zeminy.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|