IBC kontejner na vodu na zahradě
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.72 (?) 13.4.2018 6:50
jeste doplnim-ja mam konec napustenou za par sekund, na vypusti mam ten velkej vypoustak a konev napustim za nekolik vterin.. a nepodstane je, ze tu IBC mohu vybrat domrte az na dno, coz u 5ti spojenych sudu nikdy nejde.. a nejak nechapu to, ze se ze sudu lepe nabira voda? ze sudu se nabira zezhora, z ibc si konev postavim a pustim vypoustak a napustim ji zespodu.. kde je problen? Mne v tom hraje fakt i to, ze 5 sudu o prumeru 60cm spotrebuje kupu mista, kdyzto IBC spotrebuje 1m x 1.2metru.. tot cele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lin7dejv - (4) - 127.117 (?), 13.4.2018 14:35
V praci pracujeme s IBC od chemikálií, čistíme je vapkou a odmastovacem nebo jarem a nezda se mi, ze by po vymyti byl nejakej problém. Tezko rict. Cerne IBC je dobre, ale clovek nema prehled o tom kolik se zrovna v IBC nachazi, protoze je neprůhledné.
|
|
|
|
|
|
|
host - 206.67 (?), 13.4.2018 20:46
Vizualna kontrola je nanič, treba po vyčistení napustiť vodou, nechať niekoľko dní, ideálne počas teplého počasia, odstáť. Vodu z IBC potom poslať na analýzu zameranú podľa toho, čo pôvodne v IBC bolo. Verím tomu, že sklo ako obal sa dá vyčistiť takmer dokonale, plast ale sotva. Neustále sa tá pôvodná chemikália, hoci v stopových množstvách môže uvoľňovať do skladovanej vody.
Trnavsko 145 mnm.
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.3 (?), 13.4.2018 21:16
Ja preferuji sudy dobre se po sezone vycisti dobre se nabira voda do konve u IBC se musim hrbit cekat nez se napusti konev u sudu mate nekoliv moznosti but kaskadovite za sebou nebo v jedne rovine propojene hadici do tvaru U z jedneho sudu do druheho a dalsich sudu tak zvane spojite nadoby
|
|
|
|
|
|
|
robo27 - (30) - 68.181 (?), 2.5.2018 21:01
Zdravím
prosím viete poradiť dobrú hadicu k IBC na vypúšťanie samospádom? Tj mala by byť ľahká, priemer cca 3/4, držiaca tvar, ohybná...
Kúpil som v špecializovanom obchode s hadicami údajne kvalitnejšiu ale je to zlé, je tvrdá a po tom ako na ňu siveti slnko a počasie je ešte tvrdšia, neforemná..
Ďakujem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.98 (?), 3.5.2018 13:55
Koupil jsem IBC nádrž - vypláchnutou, na zalévání. Ovšem nevím, co v ní bylo.
-
Tak jsem napřed nechal cca 100 l v nádrži vždycky na jedné stěně, cca po hodině jsem otáčel. Pak vypustil.
-
Totéž jsem opakoval s tím, že do vody jsem přilil SAVO. Pak vypustil
-
Potom jsem ji napustil plnou až po okraj a nechal několik dní - a vypustil
-
Poté jsem ji napustil cca 100 litry a nechal den vzhůru nohama
-
Teď ji mám znovu napuštěnou plnou po okraj a říkám si, že bych do ní kápnull ještě trochu jaru (deci? více?), než to vypustím a pak ji ještě (aspoň kam se dostanu) vystříkám vapkou.
Myslíte, že by to mohlo stačit?
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.72 (?), 3.5.2018 15:07
tak pokud nesmrdela naftou, petrolejem, olejem, benzinem, tak v ni asi nic zavadneho nebylo.. uz bych do toho nesahal a nechal to byt.. ja teda koupil od tekuteho mydla.. prodejce to uvadel pri prodeji a i to bylo poznat.. mel jste se poptat, kdyz jste nadrz kupoval.
|
|
|
|
|
|
|
Zahradnik72 - (28) - 84.204 (?), 3.5.2018 19:40
To jsem se právě ptal, ale bylo mi odpovězeno poměrně neurčitě, že neví a že je to vypláchnutý... :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|