Zdravím.
Starší diskuze, ale u kytek je to jedno. Já jsem zkoušela oddělení šupin i v tomto termínu, prostě jak jsem koupila nové cibuel, tak jsem z nich část šupin oloupala. Zasadila jsem je po jednom kuse do malých sadbovačů, bez jarovizace, ta proběhla na celé cibuli někde ve skladě v zahradnictví. Na všech šupinách se udělaly malé cibulky. Rostliny jsem nechala v sadbovači na okně, udržovala zalité, po zmrzlých potom zasadila ven, jenom mělce. Loni bylo vidět, že přežily zimu a rostou. To samé jsem udělala s loňským zimním nákupem, dařilo se, pak mi tu moje drahá matka hlídala týden dům a měla potřebu uklízet, takže misku s cibulkami uklidila a než jsem na ně přišla, bylo už pozdě. Letos mám koupených pár dalších cibulí, to už mi stačí, co se týká množství i barev, ale asi cvičně zase několik oloupu. Beru jenom zdravě vypadající, pěkně dužnaté, přiměřeně z každé cibule. Místo odlomení jsem posypala dřevěným uhlím, jinak nic. Šlo mi spíš o experiment, jestli se to opravdu podaří, než o nějaké namnožení lánu lilií.